У Житомирі відбулися збори психологів військових частин ВДВ

  Як зазначив під час заходу керівник зборів – заступник командувача Високомобільних десантних військ по роботі з особовим складом полковник Станіслав Павлушенко, бойовий досвід під час війни на Сході України показав, що одним із головних показників боєздатності Збройних Сил є морально-психологічний стан особового складу.

– Формування, підтримання та відновлення морально-психологічного стану десантників безпосередньо залежать від якості організації психологічного забезпечення, за яке безпосередньо відповідають офіцери-психологи, – зазначив він.

  Під час зборів розглядалися питання організації заходів психологічного вивчення та відбору особового складу, практичної роботи військових психологів з питань психологічної підготовки, психодіагностики та психологічного супроводу діяльності військ. При цьому основна увага зверталася на практичні навички з надання первинної психологічної допомоги, подолання наслідків посттравматичного синдрому тощо.

  Начальник відділу психологічної реабілітації амбулаторної допомоги Національного військово-медичного клінічного центру “Головний військовий клінічний госпіталь” Тетяна Таран навчила офіцерів прийомам та вправам першої психологічної допомоги на полі бою. Також психологи попрактикувалися у застосуванні технік саморегуляції психоемоційного та психофізіологічного стану.

  Учасники зборів обмінялися досвідом психологічної роботи у частинах ВДВ та визначили завдання на подальше удосконалення психологічної складової у системі морально-психологічного забезпечення.

Прес-служба Командування ВДВ ЗС України

Всі новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 30/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework