У Свято-Михайлівському кафедральному соборі віряни кілька годин обговорювали зміну статуту

  Більше 500 прихожан храму взяли участь у загальних зборах громади. Люди заслухали звіт керівництва собору, а також обрали нового голову громади.

  Нагадаємо, що ці обов'язки раніше виконував настоятель собору отець Богдан (Бойко), який наголосив, що його функції може виконувати інша людина:

  "Я не складаю повноваження настоятеля. Я хочу скласти повноваження будівельника. Бо голова громади – це людина, яка має відповідати за ремонти, будівництва, за усе те, що є господарське. А я хотів би займатися духовною справою, оскільки я до цього покликаний, як настоятель та священник. тому я написав заяву, щоб мене звільнили від посади голови громади, але не від настоятеля".

  Чи не найголовнішим питанням, яке розглядалося на загальних зборах була зміна статуту собору, яку, за словами новообраного голови громади Ірини Панасенко, ініціював єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій:

  "Мотивувалося це єпископом та його секретарем таким чином, що в зв'язку із заміною податкового законодавства потрібно змінити статут, аби зареєструвати громаду, як неприбуткову організацію, але я хочу відзначити, що статут, який зараз діє, відповідає законодавству та вимогам цієї громади. А вимоги цієї громади в тому, що усім майном, грошима розпоряджається громада. Новий же статут регламентує передачу всіх прав єпископу".

  Проте секретар Житомирської єпархії отець Павло Ядчишин каже, що заміну статуту підтримує і вище церковне керівництво:
"Сам Патріарх Філарет бачив цей статут і благословив його переробити. Для прикладу, зараз я в руках тримаю чорновий статут Свято-Юріївської парафії, і за такими ж статутами сьогодні діє уся церква".

  У Свято-Михайлівському соборі віряни могли висловити свою точку зору, щодо зміни статуту шляхом голосування бюлетенями. За його підсумками, за зміну проголосувало четверо людей, проти – 515, утримались – четверо.

Джерело: 103fm.com.ua

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework