Віталій Кривицький: «Для вас я — єпископ, а з вами я — християнин!». ФОТО

  Саме цими словами новопризначений єпископ Києво-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький звернувся до вірян у Житомирі. Така визначна подія, як представлення нового єпископа, зібрала сотні віруючих у Соборі Святої Софії 1 липня.

  Привітати єпископа Віталія цього дня до костелу прийшли представники ради християнських церков Житомирщини, віруючі з різних куточків Житомирщини і навіть генеральний консул Республіки Польща Томаш Олейнічак.

  «Я знаю, що мені є ще багато чому вчитися. І я маю на увазі не лише знання із книг, а й те, чого мене можуть навчити віряни дієцезії, зокрема й ті, які сьогодні прийшли до цього храму. Знаю, що дієцезія довго молилася за те, щоб у неї знову був пастир, і її молитви, нарешті, були почуті Господом. Ані я, ані ви не знаємо, що буде завтра, що буде післязавтра, або через кілька років. Але я точно  знаю, які б важливі кроки у житті ми не робили, якби ми не змінювали своє життя, ми завжди повинні задаватися питаннями: чи веде моя дорога до спасіння, чи приведе вона мене до Господа, і чи мої вчинки будуть угодні Богу. Я закликаю вас, брати та сестри, молитися одне за одного, адже молитва має надзвичайно велику силу! Мені дуже подобаються слова святого Августина, який сказав: “Для вас я — єпископ, а з вами я — християнин”», — наголосив у своїй проповіді Віталій Кривицький.

єпископ Житомир

  Зі слів нового єпископа Києво-Житомирської дієцезії також стало зрозуміло, що він важливу увагу приділятиме молоді. Для нього важливо й те, щоб між священнослужителями та віруючими була співпраця, повага, взаєморозуміння та постійний діалог. Самі ж віряни покладають надію, що Віталій Кривицький буде гідно продовжувати служіння, яке здійснювали два попередніх єпископи — Ян Пурвінський та Петро Мальчук. 

  Довідково. Єпископ-номінат Віталій народився 19 серпня 1972 року в Одесі. У 1987-му розпочав підпільне формування в рідному місті під проводом салезіянина отця Тадеуша Хоппе, а 1990 року вступив до салезіянського Згромадження святого Івана Боско. Після навчання у Краківській Духовній Семінарії 24 травня 1997 року прийняв пресвітерське рукоположення. Душпастирське служіння отець Віталій спочатку здійснював як парафіяльний вікарій в Одесі (1997–2004 рр.). З 2004 до 2012 року очолював парафію та салезіянську спільноту в Коростишеві (Житомирщина). Потім Віталій Кривицький упродовж двох років служив у Перемишлянах (Львівщина), а 2014-го  його вже було призначено настоятелем парафії святого Петра в Одесі. Саме там він і служив до цього часу, аж поки Папа Франциск не призначив його єпископом Києво-Житомирської дієцезії. На сьогоднішній день Римо-Католицька Церква в Україні об’єднує сім дієцезій: Львівську архідієцезію, Києво-Житомирську, Кам’янець-Подільську, Луцьку, Мукачівську, Одесько-Сімферопольську й Харківсько-Запорізьку дієцезії. 

Віталій Кривицький

  Києво-Житомирська дієцезія охоплює територію чотирьох областей (Житомирської, Київської,  Черкаської та Чернігівської) і має площу  222 300 км2. Резиденція архієпископа Києво-Житомирської дієцезії — м. Київ, собор святого Олександра. Кафедра з резиденцією єпископа-помічника знаходиться у м. Житомир, собор святої Софії. Першим єпископом Києво-Житомирської дієцезії у 1991 році став Ян Пурвінський. Пізніше, 25 листопада 1998 року, його призначено єпископом-ординарієм Києво-Житоимрським. 15 червня 2011 року Папа Бенедикт XVI призначив ординарієм Києво-Житомирської дієцезії єпископа Петра Мальчука. Після раптової смерті єпископа Мальчука, 27 травня 2016 року Апостольська Столиця призначила Апостольським адміністратором Києво-Житомирської  дієцезії єпископа-ординарія Луцького — Віталія Скомаровського.   

єпископ Житомирський

Віталій Кривицький

Віталій Кривицький

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework