У Житомирі ТТУ і "Водоканал" заплатять 9 мільйонів гривень, аби обленерго не відключало "Водоканал" від енергопостачання

  Таке рішення було прийняте на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міськради.

  Пояснюючи ситуацію, заступник міського голови Олександр Фещенко відзначив, що 27 червня на сесії міськради мало бути розглянуте питання про поповнення статутного фонду КП "Житомирводоканал" для оплати за електричну енергію. Однак сесію перенесли, і питання лишилося невирішеним:"Усі ви знаєте, що в нас непокритий тариф. Щоквартально, за домовленістю з обленерго, ми повинні закривати в сумі близько 9 мільйонів гривень. Через те, що сесія не відбулася ми отримали попередження з Житомирського РЕМу, про можливість припинення електропостачання третього підйому насосних станцій водоканалу починаючи з 30 червня. Щоб унеможливити цю ситуацію та унеможливити відключення по місту в нас є пропозиція. Ви ж самі розумієте, що обленерго працює з енергоринком, вони цю електроенергію купують в певному об'ємі, їм вкрай важливо закрити загальний об'єм по Житомирській міській раді".

 Олександр Фещенко зауважив, що є можливість наблизити необхідні кошти по КП "Трамвайно-тролейбусне управління" шляхом виплати авансу за електричну енергію:"І тоді обленерго буде мати загальний баланс на квартал надходжень від міської ради, такий як потрібний був, водоканал своїми обіговими коштами знаходить два мільйони, і є пропозиція надати дозвіл, у нас, до речі, є рекомендація постійної комісії бюджету, яка розглянула це питання, і рекомендувала виконавчому комітету надати дозвіл здійснити попередню оплату за електроенергію в сумі 7 мільйонів гривень в межах 2017 бюджетного року за рахунок комунального підприємства "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління" Житомирської міської ради".

  Відзначимо, що міськвиконком пропозицію підтримав одностайно – усі 13 присутніх його членів проголосували "за".

Джерело: 103fm.com.ua

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework