На Житомирщині ще одну людину вкусила гадюка

  Цими вихідними до травматологічного відділення Олевської центральної районної лікарні з укусом змії госпіталізовано жінку 1985 року народження із села Білокоровичі. Рятувальники застерігають: щоб попередити укус змії потрібно знати умови їхнього місцеперебування і спосіб життя.

  "Змії поширені в заболочених місцях, болотах, біля зарослих озер і ставків, у горах і пустелях. Будучи нічними тваринами, вдень вони ховаються в старих пнях, у копицях сіна, під каменями або стовбурами дерев. Тому ці предмети краще не торкати голою рукою, а користуватися ціпком. У перші хвилини після укусу варто спробувати відсмоктати частину отрути з рани. Кров'янисту рідину, що відсмоктується, треба відразу ж спльовувати. Відсмоктування не можуть робити люди, у яких у роті є язви та ранки. Потім з підручних матеріалів на уражену кінцівку накладають шину і вживають заходів для екстреного транспортування потерпілого в лікувальну установу. Будьте максимально обережними. І пам’ятайте – відповідальність рятує життя", – закликає фахівець прес-служби Управління ДСНС у Житомирській області Павло Франчук.

  Загалом, як повідомляють рятувальники, за минулі вихідні в Житомирській області оперативно-рятувальними підрозділами зареєстровано 44 повідомлення про надзвичайні події чи загрозу їх виникнення. Серед них 15 пожеж, дев'ять ДТП та два випадки виявлення вибухонебезпечних предметів. Десять разів підрозділи ДСНС Житомирщини виїжджали для надання допомоги населенню та іншим службам. Під дією різних факторів двоє осіб загинули, 18 – травмовано.

Джерело: Житомирська хвиля

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework