На Житомирщині судитимуть організовану злочинну групу за незаконну порубку лісу в Лугинському районі

  Прокуратурою Житомирської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно трьох учасників організованої злочинної групи, які організували та проводили незаконні порубки дерев у лісництвах  Лугинського району.

  Установлено, що житель м. Коростень, будучи обізнаним із встановленими вимогами чинного законодавства щодо порядку проведення рубок лісу, маючи намір здійснювати систематичну злочинну діяльність, пов’язану з незаконною порубкою дерев у лісах на територіях лісових господарств Лугинського району, організував та очолив злочинну групу.

  До того ж, до групи «чорних лісорубів» залучив своїх знайомих – жителів Коростенського району, які мали досвід роботи у лісозаготівельній сфері.

  Таким чином, організована група протягом серпня - листопада 2016 року скоїла низку злочинів, пов’язаних з незаконною порубкою дерев у лісах ДП «Лугинське лісове господарство», чим заподіяла істотну шкоду довкіллю на суму понад 260 тис грн.

  Зловмисники і в подальшому планували неодноразове скоєння аналогічних злочинів проти довкілля, однак їх злочинну діяльність викрито та припинено працівниками правоохоронних органів.

 Організатор злочинної групи обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ст. 246 (організація незаконної порубки лісу, вчинена організованою групою). Інші співучасники за  ч. 3 ст. 28, ст. 246 КК України (незаконна порубки лісу, вчинена організованою групою).

  Досудове розслідування проводилося слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Житомирській області.

  Наразі обвинувальний акт скеровано до Лугинського районного суду для розгляду по суті.

  Прокуратурою області, з метою відшкодування завданої шкоди у повному обсязі, пред’явлено в інтересах держави до підозрюваних цивільний позов.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Всі новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 05/07/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework