Житомиряни про рекламу в місті: «Це щоб люди лобом зносили…»

  Вже не новина, що мешканці Житомира постійно нарікають на владні структури. Все частіше люди починають скаржитися і на роботу управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради.

  Претензій до цього управління багато: люди не розуміють, як видаються дозволи на будівництво в Житомирі об’єктів, споруд, будівель, де порушуються якісь вимоги, правила, а також, як можна дозволяти встановлення таких носіїв реклами, які можуть перешкоджати руху пішоходів, транспортному руху, а іноді й взагалі несуть загрозу здоров’ю та життю людей. 

  Цього разу житомиряни активно обговорюють встановлення на вулиці Київській, поблизу ЦУМу, сітілайту, який перегородив пішохідну частину та заважає проходу. Якщо подивитися на фото, то одразу ж стає зрозуміло, якщо, наприклад, будуть їхати дві матусі з візочками, то вони просто не розминуться на цій частині тротуару, де стоїть цей сітілайт. А коли тут проходитимуть багато людей, то це теж створюватиме для них незручності.  

реклама, Житомир

  Ось одна із публікацій у соціальній мережі Facebook, яку зробив Олександр Колібабчук на своїй сторінці 29 червня, стосовно сітілайту на вулиці Київській, неподалік від ЦУМу:

  «Шановний житомирський міський голова, пане Сергій Сухомлин, шановна пані секретар міськради пані Наталія Чиж та шановний голова депутатської комісії по МАФам, пан Руслан Годований! Житомирська опозиція вимагає(!) проведення психіатричної експертизи чиновникам, які надали дозвіл на установку рекламного щита по вул. Київська, який перегородив пішохідну частину».

реклама, Житомир, борди

  Це, звісно ж, лише одна із думок. Але, разом з тим, під цією публікацією є коментарі людей, які теж сумніваються в адекватності тих, хто дозволяє подібне встановлення рекламних носіїв. Ось як коментують користувачі публікацію пана Олександра.

   «Згідно ЗУ "Про охорону праці" кожен працівник Житомирської міської ради 1 раз у 2 роки обов'язково проходять медичний огляд, а 1 раз на рік — флюорографію. Якщо пані Хабарова (ред. говориться образно, а не про конкретну людину) не виконує вимог Законодавства України, то вона повинна бути попереджена про невідповідність займаній посаді. Премія у таких випадках законодавством не передбачена, як і працівнику, який не виконує вимог ЗУ... або... ми самі собі нарахували премії за порушення Законів України», — прокоментував користувач Євген Севрук.

  «А можна ще психіатра тому, хто дозволив заправку Маршал, на виїзді із Житомира в бік Бердичева, і яка забрала половину дорожньої полоси і так проблемної ділянки автошляху?», — говорить Oksana Yanovich.

 «Це щоб люди лобом зносили рекламу», — висловився далі користувач Кирило Христич.

реклама, Житомир

  Насправді, це є в важливою проблемою, адже не можна допускати, щоб певні види носів реклами травмували людей, а тим більше загрожували їх життю, що, до речі, вже бувало в нашому місті. Реклама не повинна ускладнювати, перешкоджати руху пішоходів або ж заважати руху транспорту. На це потрібно звертати увагу, цю проблему варто вирішувати. Зокрема, й на рівні Житомирської міської ради та в управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради.

  Нагадаємо, що розпорядженням Житомирського міського голови Сергія Сухомлина від 04.07.2017 № 531 було звільнено головного архітектора Житомира Євгенію Черкасову. «Звільнити 04 липня 2017 року Черкасову Євгенію Леонідівну, заступника директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради, начальника управління забудови міста, головного архітектора міста з займаної посади за угодою сторін, пункт 1 статті 36 Кодексу законів про працю України», — йдеться у рішенні.

  Читайте також: Дизайн-код Житомира та Києва такий самий, за яким вже чотири роки перероблюється Москва

 

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework