Коростенські фахівці почали ремонт греблі в селі Поліське

  В результаті руйнації одного з шандорів, призначених для перекриття водопропускного отвору гідротехнічної споруди, рівень води у водосховищі в Поліському катастрофічно впав. "Ситуація складна", – зазначив в інтерв'ю місцевому телебаченню коростенський міський голова Володимир Москаленко:

  "Сама гребля – на балансі міста, водоканалу, будиночок, який там поряд, його продали одній дніпропетровській фірмі, яка хоче гідроенергію добувати, а саме водосховище, воно на балансі Поліської сільської ради, там тепер уже об'єднана територіальна громада. Для міста водосховище служить як другий запас води на випадок надзвичайної ситуації. Найбільше дошкуляє ця проблема жителям села Поліського. Коли вода з водосховища пішла, то у людей в криницях теж вода пропала".

  На сесії Коростенської міськради наприкінці червня виділили сто тисяч гривень на початок ремонтних робіт, і цим вже займаються, розповів журналістам начальник міського управління житлово-комунального господарства Валерій Мартинюк. Щоправда, поки що йдеться про тимчасові роботи:

  "Днями на греблі були представники проектного інституту. Разом з водолазами було проведено обстеження греблі. Інститутом будуть готуватися рекомендації, що потрібно робити, розроблятися проектно-кошторисна документація. Процес цей, на жаль, тривалий, навіть не одного місяця. Зараз, щоб тимчасово проблему вирішити, силами працівників водоканалу і міської рятувальної служби на воді розпочато забивання цих отворів, через які вода протікала, мішками з глиною. І рівень води вже піднявся".

  Капітальний ремонт регуляторів рівня води на греблі в Поліському може розпочатися, щонайменше, за півроку.

Джерело: 103fm.com.ua

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework