В Олевському районі не можуть поділити не лише бурштин, а й чорниці…

  В Олевському районі стався конфлікт через збирання чорниці між місцевими та жителями сусідньої області.

  4 липня жителі села Замисловичі та Рудня-Замисловицька повідомили Олевську міську раду про перебування в лісах невідомих осіб, які систематично збирають чорницю. Переважна більшість невідомих облаштовують проживання в туристичних наметах і машинах на місці "роботи" та, за свідченнями місцевих жителів, грубо порушують пожежні норми.

  За повідомленням громадян, переважна більшість осіб є жителями Рівненської області, які численними групами в межах геологічного заказника місцевого значення «Камінне село» здійснюють збирання ягід гребінками.

  Згідно з постановою "Про затвердження Порядку заготівлі другорядних лісових матеріалів і здійснення побічних лісових користувань в лісах України, заготівля дикорослих плодів, горіхів, грибів, ягід, лікарських рослин, технічної сировини провадиться способами, що виключають виснаження їх ресурсів". Збирання ягід гребінками пошкоджує кущі.

  Проте, збиранням ягід гребінками сьогодні нікого не здивуєш, адже навіть місцеві жителі не гребують таким способом заготівлі чорниці. Однак, невідомі особи "удосконалили" гребінку та збільшили її до півметра завширшки. Через це виникають конфлікти, які нерідко завершуються нанесенням тілесних ушкоджень та пошкодженням майна.

  Як наслідок, жителі наближених сіл закликають до радикальних дій, зокрема, до перекриття дороги поблизу села Шебедиха, з метою недопущення немісцевих осіб до територій збирання ягід.

  В зв'язку з цим, Олевська міська рада написала звернення до Олевського відділення поліції з проханням відреагувати на звернення та вжити заходів щодо недопущення порушення екологічного законодавства та правопорядку.

 

Джерело: olevsk.com.ua

Всі новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework