Активісти вважають, що граната в автівці автомайданівця – справа рук Айдару

  13 липня у дворі на вулиці Святослава Ріхтера був замінований автомобіль. Авто марки Mercedes належить одному із активістів «Рух Автомайдан Житомир» Владиславу Горновичу. Саме у ньому активісти знайшли гранату, що була прикріплена до дверцят водія.

  Варто зазначити, що сьогодні у приміщені апеляційного суду Житомирської області відбувалося засідання щодо скасування акту землекористування для ТВЦ «Олеся» по Київський, 6. Суд активісти «Рух Автомайдан Житомир» програли, але обіцяють подати апеляцію на рішення суду.

  "Сьогодні ми були на засіданні суду по справі Київської 6, цього злополучного клаптика землі, за якого точиться боротьба вже більше ніж 3 роки. Після суду ми вийшли на двір, почався дощ, і  хлопці запропонували нас підвезти. Коли ми підійшли до машини - наше щастя в тому що, першими ми відчинили двері з пасажирської сторони, тому що зі сторони водія була прив’язаний червона мотузка, до якої була прикріплена граната. Постраждати могли як мінімум 7 осіб, не рахуючи людей, які тут живуть. Ми викликали поліцію", - розповідає активістка Людмила Блащук.

  Активісти подейкують, що це діло рук айдарівців. Як розповіла активістка «Рух Автомайдан Житомир»  Юлія Демчук, за ними вже декілька днів стежили невідомі, а також хлопці помітили неподалік суду автомобіль одного з айдарівців.om 13071779 2

  Близько 40 хвилин на місці події працювала поліція та вибухотехніки. Мешканців двору та прилеглих будівель було евакуйовано.

  "У  12:25 ми отримали повідомлення про те що в автомобілі знаходиться предмет схожий на гранату, прикріплений до дверей. Було проведено евакуацію людей, працювали вибухотехніки, наразі вони провели усі заходи для безпеки людей. Даний предмет слідчо-оперативною групою був вилучений, предмет дійсно схожий на гранату, але остаточне заключення щодо приналежності даного предмету буде лише після проведення експертизи", - розповідає начальник ЖВП ГУ НП в Житомирській області Михайло Сорока.

  Наразі поліцейські обходять кожен будинок, установу, що знаходиться поблизу, з метою встановлення наявності відеокамер та відеозапису за визначений період часу, який встановить слідчо-оперативна група.

om 13071779 2

  У соціальних мережах однією із перших прокоментувала цю ситуацію активістка Юлія Чепюк.

  "Ось так виглядає інший бік боротьби з рейдерами, які хочуть віджати у житомирян ділянку в центрі міста. UPD: в 50-ти метрах гуртожиток педагогічного університету, в 500 - дитяча (!) поліклініка... І ми знаємо, чиїх рук це справа. І в поліції знають. І міський голова знає", - пише на своїй сторінці у Facebook Юлія.

  News DKS слідкуватиме за розвитком подій надалі. 

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 13/07/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework