Змінами до держбюджету збільшено фінансування першочергових потреб органів місцевого самоврядування. Обсяг субвенції для Житомирщини - 12,6 млн грн

  13 липня Верховна Рада України прийняла у другому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» (№6600).

  Зміни до Закону про Державний бюджет України передбачають перерозподіл 24 млрд грн від перевиконання державного бюджету за доходами. 22 червня цього року Верховна Рада прийняла законопроект №6600 у першому читанні (читати далі). Протягом наступних двох тижнів проект обговорювався в профільних парламентських комітетах, де позицію органів місцевого самоврядування представляв Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

  Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» збільшується  загальний обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг на 14,1 млрд грн.

  Крім того, прийнятим законодавчим актом передбачено збільшення та перерозподіл видатків розвитку за діючими і новими бюджетними програмами, спрямованими на сприяння місцевому самоврядуванню.

  Передбачені видатки розвитку за новими бюджетними програмами:

  • «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості» у сумі 4 млрд грн;
  • «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України» у сумі 17 млн грн.

  Збільшено видатки розвитку за бюджетними програмами:

  • «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» на 1 млрд грн, до 2,5 млрд грн;
  • «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/ ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування» на 200 млн грн, до 277,7 млн грн., які розподілено між областями:

Область

Обсяг субвенції, млн грн

Вінницька

7,9

Волинська

3,3

Дніпропетровська

34,3

Донецька

22,5

Житомирська

12,6

Закарпатська

13,4

Запорізька

18,7

Івано-Франківська

4,9

Київська

10,5

Кіровоградська

6,2

Луганська

7,2

Львівська

7,3

Миколаївська

19,5

Одеська

36,3

Полтавська

9,8

Рівненська

5,7

Сумська

6,1

Тернопільська

3,9

Харківська

11,3

Херсонська

9,3

Хмельницька

5,9

Черкаська

3,9

Чернівецька

3,6

Чернігівська

5,7

м. Київ

7,9

Разом:

277,7

 

Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework