У Малині дитсадки і школи переведуть на пультову охорону

  Невдовзі школи і дитячі садочки міста, ймовірно, залишаться без сторожів. Їх поступово переводитимуть на пультову охорону.

  Про це говорили днями на бюджетній комісії міської ради. Зокрема, депутати розглянули пропозицію міського відділу освіти щодо встановлення засобів спостереження та сигналізації у ЗОШ №5 і ЗОШ №6. Ці навчальні заклади розташовані у віддалених мікрорайонах, отож найчастіше потерпають від ласих на чуже зловмисників. Особливо часто крадіжки стаються у п’ятій школі. А сторожі, як не прикро, уберегти майно не можуть, на відміну від озброєних охоронців, котрі прибувають на виклик за лічені хвилини.

  До того ж у відділі освіти підрахували, що нововведення дозволить суттєво зекономити кошти. Адже кожному сторожу необхідно щомісячно дати мінімальну заробітну плату, яка становить 3200 гривень. А ліцензована організація пропонує послуги всього за 600 гривень на місяць. З

  вісно, спершу міській раді необхідно спрямувати кошти на встановлення у навчальних закладах обладнання для охоронної сигналізації. Воно не з дешевих. Приміром, тільки для двох згаданих вище шкіл його вартість становить 34 тисячі гривень.

  Кошти для облаштування ЗОШ №5 і ЗОШ №6 сучасною охоронною апаратурою можуть виділити вже на наступній черговій сесії. Як швидко цивілізація дійде до інших навчальних закладів, залежатиме від міськво та депутатського корпусу.

Джерело:mn.zt.ua

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework