Вже з наступного місяця на майдані Соборному в Житомирі розпочне діяти нова схема руху

  Раніше ми вже повідомляли на нашому сайті про зміни в ЗУ «Про дорожні рух», які набули чинності з 28 квітня цього року: на всіх кругових перехрестях, де організовано круговий рух, перевага надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. Стосуються нові ПДР і Житомира, адже на майдані Соборному знаходиться єдине в місті кругове перехрестя.

   Хоча нові правила ПДР діють вже не один місяць, в Житомирі на майдані Соборному тривалий час не встановлювали нові знаки та не наносили нову дорожню розмітку. А саме це й потрібно зробити, аби водіям було зручно їздити за новими правилами на круговому перехресті в Житомирі. У нашому місті відомі випадки, коли одні водії знали про нові ПДР, а інші — ні. І ті, які не знали, що увійшли в дію зміни в ЗУ «Про дорожній рух», не пропускали вперед водіїв, котрі їдуть за новими правилами, що призводило до ДТП.

  Зараз нові дорожні знаки «Круговий рух» встановлені на в’їзді до майдану Соборного з вулиць Леха Качинського та Київської. А для того, аби покращити безпеку руху на майдані Соборному, найближчим часом там буде змінено схему руху транспорту. Вже цієї п’ятниці, 21 липня з 21:00, розпочнуться роботи з нанесення нової дорожньої розмітки, які триватимуть до 6:00 24 липня. Ці дні для нанесення нової розмітки обрали саме тому, що на вихідних на майдані Соборному найменш інтенсивний рух, порівняно з будніми днями. А, отже, працівникам КП УАШ, які й наноситимуть дорожню розмітку, буде дещо легше виконувати свої роботи. Та й для мешканців міста це також вдалий час:  роботи із нанесення нової розмітки не створюватимуть для них незручностей.

нова розмітка

  «Ключова зміна в схемі стосувалась у зміні маршруту заїзду на Замкову гору. Після запровадження цієї схеми заїхати за Будинок правосуддя можна буде по вулиці Рильського, а виїхати по вулиці Кафедральній. Таким чином ми плануємо зменшити аварійність на розі Рильського та Леха Качинського», — зауважив Олексій Постовіт, головний інженер проектування.

  Варто зазначити, що нова схема руху розпочне діяти з 1 серпня цього року, до цього часу на майдані буде нанесена додаткова тимчасова розмітка. А на перший час роботи патрульна поліція наблизить екіпажі до майдану Соборного, щоб зменшити ризик виникнення аварійних ситуацій. 

 «Ми будемо контролювати цей процес, аби водії звикли до нової схеми. Наші патрулі будуть регулярно працювати на цій розв’язці», — зазначив Олександр Довбиш, старший інспектор управління Патрульної поліції Житомира.

нова розмітка

  А 18 липня на майдані Соборному вже розпочали розміщувати інформаційні банери про зміни у схемі руху для водіїв.

  Читайте також: Як виглядатиме нова розмітка на майдані Соборному

нова розмітка

нова розмітка

   Читайте також: До уваги житомирських водіїв: набрали чинності зміни до правил дорожнього руху!

 

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework