Майбутнє Замкової Гори: смітник чи парк?

  Житомирянин Владислав Бялецький поділився своїми ідеями, як можна реставрувати Замкову Гору та інші історичні місця в обласному центрі. Він повідомив, що в Житомирі стартував форум «Інтегрований розвиток Житомира до 2030 року» під назвою «Живи Житомиром — створюй Житомир!».

Городяни, небайдужі до історії і природної краси свого рідного міста, подали вже майже сімдесят проектів-­пропозицій щодо поліпшення міського середовища. Серед них була і пропозиція художника й журналіста Владислава Бялецького про створення парку­заповідника «Замкова Гора Житомира — 1100». За його задумом, територія парку має охоплювати Замкову Гору, Поділ, урочище, де тече річка Рудавка до річки Кам’янки тощо. Центральний вхід заплановано зробити зі скверу на майдані Соборному та вулиці Перемоги. Звісно, реалізація проекту, — розуміє його автор, — потребує чималих фінансових затрат. Тож варто було б залучити спонсорські кошти.

 Проблемою однак є — і значною — те, що урочище Подолу перетворили на великий смітник, а русло річечки Рудавки заросло верболозом і бур’янами. Люди викидають сміття і шкодять природі, псують мальовничі краєвиди, занедбують специфічний ландшафт центру Житомира. Не прикрашають Поділ і ринкові споруди, які перекривають доступ у каньйон урочища. Невже міська влада цього не бачить, а дбає лише про комерційний зиск? Тож чи бути заповіднику «Замкова Гора» і чи залишимо нащадкам непоруйновані і не засмічені житомирські краєвиди? — хвилюється автор проекту.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 21/07/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework