Родзинка міста: житомиряни просять повернути зупинці на Крошні історичну назву

  25 липня на сайті електронних петицій до Житомирської міської ради було опубліковано звернення, у якому житомиряни просять повернути назву зупинки "Баба Іра", адже вона, як зазначив автор, є родзинкою міста.

  "Дуже дивно, що міська влада назвала зупинку "Стоматологічна поліклініка", котра знаходиться майже на 500 метрів далі, і глибоко в кущах. Не потрібно соромитись історичної народної назви, адже цю зупинку всі так називають. Легендарна постать Баби Іри - це родзинка нашого міста, що неодмінно збільшить туристичну привабливість району Крошня", - написав автор петиції.

  Наразі петицію підписало 4 осіб, що становить 1,6% від потрібної кількості підписів. Підтримати пропозицію можна тут.

  Довідково: Як пише divosvit.info баба Іра - це не проосто наливайка, але ще й топонім. Так в народі називається і зупинка, і цілий мікрорайон перед річкою Крошенка. Навіть ті, хто ніколи не пив і пиво, і ніколи не заходив в цей заклад, знають це місце. А популярним воно стало ще в за часів "радянського достатку", тому що у баби Іри (так звали барменшу, яка давно вже померла, але пам'ять про неї живе в народі) пиво було завжди. Ніде не було, а у неї було, і навіть не розбавлене, тому любителі "цієї справи" збиралися в барі недалеко від колгоспної контори, про існування якої багато житомирян навіть не здогадувалися. Баба Іра вважала, що розбавляти пиво не добре, тому вона його просто не доливала (на два пальці, як висловився один із завсідників, який пам'ятає старі добрі часи).

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 26/07/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework