Кемпінг громадянської освіти, або вихідні із користю

  Беріг водойми у Тригір’ї, що на Житомирщині, на два дні, з 22 по 23 липня 2017 р., перетворився на невеличке навчальне містечко, де проходив «Кемпінг громадянської освіти». Мальовнича місцевість, яка була обрана для проведення кемпінгу надихала як на навчання, роздуми, так і на відпочинок від буденних справ.

  В ході навчального компоненту кемпінгу учасники обговорювали роль та значення громадянської освіти, вчилися домовлятися та відстоювати свої позиції щодо принципових питань, приміряли на себе різні соціальні ролі та оговорювали стереотипність дій і рішень, які ми виконуємо, часто не задумуючись.om 270717231 2

  На цікаві та глибинні роздуми щодо значення та ролі громадянського суспільства спонукав учасників кемпінгу спеціально запрошений експерт – Віталій Осмоловський, SJ.

om 270717231 2

  Резидентами наметового містечка стали: викладачі, громадські діячі, бізнесмени, журналісти, представники органів місцевої влади та місцевого самоврядування, ВПО, тощо.

om 270717231 2

  «Кожен учасник та учасниця кемпінгу підсилили  атмосферу заходу, забезпечивши його неповторний колорит. Для нас проведення кемпінгу було свого роду викликом, оскільки попереднього досвіду проведення подібних заходів ми не мали. Неймовірно задоволені тим, що кемпінг вийшов дуже цікавим, емоційним, насиченим обговореннями, дискусіями, практичними тематичними вправами та, водночас, був в міру збалансованим з іншими активностями.  Переконана, що цього вдалося досягти завдяки  злагодженій роботі усієї команди молодіжної громадської організації «Сучасний Формат» та наших партнерів: з одного боку, це – чіткий розподіл обов’язків, де кожен знає свої завдання та відповідальність, а з іншого боку – взаємодопомога та підтримка один одного», – підкреслила голова правління МГО «Сучасний Формат», фасилітатор кемпінгу – Жанна Соловйова.

om 270717231 2

  Додатково до навчальної частини заходу усі «резиденти» кемпінгу мали змогу отримати порцію адреналіну, здобувши навички та вміння зі скелелазіння. Майстер-клас зі скелелазіння відбувався на скелях в Денишах, проводили його досвідчені інструктори: Роман Калгін та Тетяна Ковальова.

om 270717231 2

  «Піднятися на скелю та дотягнутися до карабіну у мене асоціюється і з тим, як ми діємо у повсякденному житті. Якщо уявити, що карабін – це ціль, то часто люди, зупиняються, зустрічаючи на своєму шляху перешкоди, відчуваючи страх, невпевненість… На кожному із етапів у піднятті на скелю у кожного із нас була змога здатися і попросити інструктора спустити тебе вниз. Але сутність життя якраз і полягає в тому, аби зробити максимально, що є в твоїх силах, щоб дістатися того карабіну, тієї цілі, яку ти ставиш у житті…», – ділиться своїми враженнями учасниця заходу, журналістка –  Тетяна Сиропятова.

om 270717231 2

  Масу емоцій та нових вражень отримали учасники кемпінгу, попрактикувавшись у стрільбі із лука та арбалету. Даний майстер-клас передбачав індивідуальну роботу із кожним учасником і це стало можливим дякуючи безпосередній участі у кемпінгу президента Федерації стрільби із лука у Житомирській області – Олександру Большакову.

om 270717231 2

  Під час двох днів кемпінгу була прекрасна погода і учасники кемпінгу, тож без купання в озері, посиденьок біля вогнища з гітарою та піснями не обійшлося…

om 270717231 2

  Ініціатор та організатор кемпінгу – Молодіжна громадська організація «Сучасний Формат» за підтримки DVV International in Ukraine в рамках проекту «Регіональні голоси – будуємо мости для демократії». Фінансування проекту здійснюється Міністерством закордонних справ Німеччини.

om 270717231 2

Джерело: www.sformat.org

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework