"Почнемо зі слів автора даного відео про «неожиданно ни для кого 2000 человек вывели из зоныАТО и поселили в болото». По-перше рішення Начальника Генерального штабу про час перебування частин та їх вивід із зони проведення АТО до пунктів постійної дислокації стало відомим ще восени 2016 року, тому вже тоді як командування, так і особовий склад бригади були проінформовані про приблизний час (адже конкретні дати передислокації підрозділів розголошувати заборонено) та точне місце дислокації підрозділів після виконання бойового завдання. По-друге: ще перед новим роком командир бригади віддав розпорядження про визначення місця, розрахунку матеріалів та засобів для будівництва наметового містечка, яке буде розташовуватися на одному з полігонів Новоград-Волинського гарнізону, так як кількість казарм типу «Гуртожиток» не передбачено для кількості військовослужбовців, які проходять службу не в мирний час. Тому, до прибуття із зони проведення АТО наметове містечко було готове до розміщення особового складу згідно вимог статуту внутрішньої служби: намети для відпочинку з розрахунку на весь особовий склад, місця для зберігання зброї з цілодобовою охороною, медичні пункти, місця приготування та прийому їжі, парк для автомобільної та бойової техніки, місце для куріння, місце для несення служби добовим нарядом, спортивні майданчики, клуб з відео проектором. Тому жодних проблем із забезпеченням особовий склад не відчуває. До відома автора відео: Полісся – лісистий та болотистий край,це не ваші квартири, далі яких ви свого «носа не показуєте», втім, завдяки піску, щебінці та відсіву, нам вдалося досягти ідеальних умов щоб люди не жили, як автор відео каже, в болоті, а по максимуму в комфортних умовах. І де він взяв такі цифри щодо піску? Ані звідки! Даному блогеру сказали б мільйон тон, і він би це озвучив, адже для таких як він головне – кількість переглядів та популярність в сфері «зрада». Він не володіє жодними фактами, даними та достовірною інформацією.А щодо косіння трави, то слід зазначити наступне: за кожним підрозділом закріплюється певна територія, на якій повинен підтримуватися порядок, тому, щоб військова частина не заростала хащами, для цього виділяються незадіяні до бойової підготовки та нарядів військовослужбовці, яким потім надається час для відпочинку. На своєму подвір’ї та в садку ми теж виконуємо таку роботу, за нас же цього ніхто не зробить.До відома автора: в Збройних силах немає такого поняття як «отгул», натомість є відпустки, в які військовослужбовці йдуть без проблем згідно погодженого графіка. Всі ми живі люди і в кожного з нас бувають певні життєві ситуації, в такому випадку військовослужбовець може брати відпустку по сімейним обставинам, яка також надається командирами.Достовірні дані, як зазначає блогер, виявилися зовсім не достовірні, адже жодних відео та фото підтверджень немає, натомість є лише слова уявних чи умовних військовослужбовців, які, швидше за все, не усвідомлюють що таке болото та жити в нелюдських умовах.

  Тому, по факту даного відео, автором якого є некомпетентна в питаннях військової служби і даної інформації «особа», яка керується лише чутками умовних військових, заявляємо наступне: військовослужбовці бригади живуть, проводять заходи бойової підготовки, несуть службу в умовах, які відповідають статуту внутрішньої та гарнізонної служби, а простіше: люди живуть в нормальних умовах, маючи все необхідне і чиї права не обмежуються в жодному аспекті, робочий день до 17 години, вихідні дні відповідно до Конституції України, вихід в місто не обмежується.

  Шановні «блогери» та любителі «облити когось брудом», перш ніж робити подібні заяви «запасіться» доказами та особами, які це зможуть підтвердити! І якщо ви дійсно хочете і можете допомогти, то приїздіть сюди, побачите все на власні очі, і вже тоді приймайтесь до роботи, а так язиками "працювати" вміє багато хто.

  Також повідомлено, що узасобах масової інформації поширюються викривлені факти стосовно розміщення військовослужбовців однієї з частин у наметовому містечку.

  Прес-служба офіційно повідомляє, що за вказаними фактами проведена перевірка військовою службою правопорядку. Інформація, яка викладена на відео та розписана у статті – не відповідає дійсності.Наметове містечко військової частини обладнане за усіма вимогами щодо порядку та правил розташування польових таборів на місцевості.Військовослужбовці частини перебувають у відпустках відповідно до затверджених графіків відпусток на 2017 рік. В підрозділах залишається особовий склад, який залучається до несення служби в добовому наряді, обслуговуванню озброєння та військової техніки та виконання заходів повсякденної діяльності.Варто зазначити, що підготовка наметових містечок здійснювалась за заздалегідь до виходу військової частини в пункт постійної дислокації.Перевірку готовності наметових містечок здійснили командування оперативного командування "Північ" та представники військової служби правопорядку.Інформація, яка розповсюджена цивільним кореспондентом Всеволодом Філімоненко підлягає спростуванню, оскільки є однобокою та такою, що негативно впливає на репутацію та честь військовослужбовців військової частини, а також на ділову репутацію оперативного командування "Північ", оскільки на підґрунті даної інформації складається хибне уявлення про діяльність командира військової частини та керівного складу оперативного командування "Північ.Прес-служба оперативного командування "Північ" вкотре звертається до засобів масової інформації поширювати лише перевірені дані, які надаються офіційними джерелами (командирами, прес-службою тощо).

  Прохання до відвідувачів нашого сайту, які проходять службу в 30-тій окремій Новоград-Волинській Рівненській механізованій бригаді та їх близьких та рідних, просимо в коментарях дати оцінку ситуації. При цьому прохання неперсонілізувати свої особисті дані, за для уникнення будь-кого переслідування з боку командування.

Джерело: www.04141.com.ua

Всі Новини Житомира