Діти не замерзли, мати - не у в'язниці

  Матір, яка на дві доби залишила у холодному будинку трьох дітей, засуджено на один рік позбавлення волі. Умовно. 

  Історія про чергову горе-матір із Житомирщини (Пулинський район), яка залишила своїх трьох маленьких синів у холодному будинку в лютневий мороз без догляду та їжі, а сама подалася розважатися на дитячі кошти, сколихнула всю Україну.

  Її жваво обговорювали в соціальних мережах, згадували на телешоу. З усією відповідальністю за цю справу взялися і правоохоронці, адже мова йшла про трьох діточок, які, залишені напризволяще, ледве не замерзли у батьківській хаті.

  І вже невдовзі Новоград-Волинською місцевою прокуратурою було затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом залишення матір'ю своїх малолітніх дітей на дві доби зачиненими в будинку (ч. 1 ст. 135 КК України).

  "Встановлено, що в лютому цього року мати залишила трьох малолітніх дітей віком 3, 6 та 8 років, які проживали в селі Пулинського району, на свого чоловіка, а сама зранку спочатку поїхала у справах до смт Пулини, а потім - в інше село до родичів. Однак чоловік не став перейматися доглядом малолітніх дітей, а, зачинивши їх лютневого дня у будинку без опалення та їжі, також поїхав до родичів гостювати разом з дружиною, яка, знаючи, що діти залишилися самі і недоглянуті, не вжила ніяких заходів для виправлення такого становища. В оточенні такої "турботи", позбавлені можливості будь-що змінити, діти були у небезпечному для життя середовищі майже дві доби, до того часу, поки сусіди не забили на сполох та представники сільської ради не відімкнули будинок. За матеріалами судового слідства, у хаті, де залишилися замкненими діти, були "олія і крупа, хліба не було, відсутня постільна білизна, посуд, у приміщенні холод, бруд". Перебування в таких умовах тривалий період закінчився для малолітніх загальним переохолодженням та захворюванням, унаслідок чого вони потрапили до лікарні", - описувала тоді подію прокуратура. Справу розглядав Червоноармійський районний суд. 

  І ось днями стало відомо: вироком районного суду 26-річну жінку визнано винною у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 1 ст. 135 (Залишення у небезпеці) КК України, та призначено їй покарання - один рік позбавлення волі з іспитовим строком на один рік.

  Чи багато це, судити не нам. Лише згадаємо, що, інформуючи про те, що "за рішенням суду всіх трьох неповнолітніх дітей відібрано від горе-батьків та поміщено до центру соціальної реабілітації", прокуратура зазначала: жінці загрожує покарання від двох років обмеження волі до двох років позбавлення волі (ув'язнення). Як це часто буває, прокурор просив більше, але суд прислухався до думки адвоката.

  Окрім того, за позовом органу опіки та піклування Пулинської райдержадміністрації, рішенням суду дітей відібрали у матері, але без позбавлення її батьківських прав. 

  Тож після проходження реабілітації у комунальній установі обласної ради - центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, малюки, очевидно, повернуться до горе-батьків. Чи винесли батьки урок з цієї жахливої ситуації, покаже час...

Джерело: www.exo.net.ua

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework