Найстарішими є жителі Ружинського району, а наймолодними – Олевського!

  Так стверджують спеціалісти обласного управління статистики, які опрацювали інформацію про вік жителів різних регіонів Житомирщини.

  Відтак, саме у Ружинському районі проживає найбільше людей старшого віку і, відповідно, менше дітей.

  А от Олевський район з демографічної точки зору є найперспективнішим в області. Середній вік його жителів - лише 37 років (у Ружинському - 44). Оперуючи даними органів статистики, можна визначити наймолодше місто (не за історією, а за віком жителів). У нашій області це Житомир. Найстарішим є Бердичів.

  Цікаво, що віковий склад населення нашого краю приблизно такий само, як і в середньому по Україні. Найстаріше населення у Луганській області, наймолодше - у Закарпатській і Рівненській.

  Жінки, як і по всій Україні, мають більше життєвої сили, ніж представники сильної статі. В області на кожну тисячу жінок припадає лише 868 чоловіків, хоча хлопчиків народжується значно більше, але приблизно у 40-річних вже втрачається статева перевага чоловіків. У віці понад 80 років жінок утричі більше, ніж чоловіків. А серед довгожителів (старше 100 років) лише 25 чоловіків на 255 жінок.

  На Житомирщині порівняно з іншими регіонами ще непогано збереглося сільське населення (41,3), бо, скажімо, на Сході країни міське населення може перевищувати 90%.

  І ще одна цікава деталь. За останнє десятиліття значно (більш як удвічі) зменшилася кількість жінок, які народжують дітей зовсім молодими (до 19 років). А от тих, хто наважується народити дитину після 45-ти, стало в рази більше. І якщо десяток років тому найбільше жінок ставали мамами у 20-24 роки, но нині віковий пік материнства перемістився до 25-29 років.

Джерело: exo.net.ua

Всі новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 07/08/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework