Сергій Сухомлин запевнив, що наступного року діти житомирян, учасників АТО знову поїдуть відпочивати за кордон. ФОТО

  Сьогодні, 7 серпня, відбулася прес-конференція Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, під час якої він зустрівся з дітьми, котрі нещодавно повернулися з відпочинку у грузинському місті-побратимі Житомира — Кутаїсі. На заході були присутні й батьки дітей, і ті, хто приглядав за малечею під час їх перебування у Грузії.

  Місто Кутаїсі з 27 липня приймало в себе делегацію у складі 25 дітей житомирян, учасників АТО для відпочинку та оздоровлення. У реабілітаційному таборі, в місті Урекі, маленькі житомиряни відпочивали разом з дітьми з міста Кутаїсі. Цей проект дозволив дітям двох міст-побратимів посилити ті дружні стосунки, які тривають між містами упродовж тривалого часу.

Грузія_Житомир

 Програма відпочинку включала в себе, окрім розважальних заходів, оздоровчі, реабілітаційні та психологічні напрямки. Діти проходили медичне обстеження в провідних клініках міста Кутаїсі.

 «Усі дітки, котрі їздили цього літа у Грузію, — із родин учасників АТО, у тому числі й загиблих. Це та категорія дітей, якій, я вважаю, необхідно приділяти особливу увагу. Їм необхідно допомогти соціалізуватися і трохи відволікти від тих сумних реалій, які ми маємо сьогодні — військових дій на Сході України. І керівництво міста Кутаїсі пішло нам зустріч, прийнявши в Грузії дітей із Житомира. Міська рада, у свою чергу, оплатила переліт. Наступного року вже також планується така ж поїздка, теж до Кутаїсі, але вже у більшому складі. До того ж, ми плануємо у 2018-му відправити дітей на відпочинок ще й в інші закордонні міста. Тож надалі ми лише розширюватимемо ці соціальні програми», — запевнив Сергій Сухомлин.

Грузія_Житомир

Грузія_Житомир

Грузія_Житомир

Грузія_Житомир

Грузія_Житомир

Грузія_Житомир

Грузія_Житомир

  Що ж до вражень самих дітей від подорожі, то вони — яскраві, незабутні та позитивні. Діти не могли натішитися своїм відпочинком, з цікавістю та захватом розповідали сьогодні, де побували в Грузії, які місця відвідували та як добре їх приймали грузини. Вони навіть вже встигли потоваришувати зі своїми грузинськими ровесниками. А батьки звернулися зі словами вдячності до усіх організаторів, усіх, хто сприяв поїздці їх дітей у Кутаїсі. Вони зізнаються, що задоволені тим, якими радісними повернулися їх діти з Грузії, а також тим, що діти справді чудово відпочили та набралися сил.  

Грузія_Житомир

Грузія_Житомир

Грузія_Житомир

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework