Сергій Сухомлин: «Мінімальна заробітна плата у водіїв комунальних видів громадського транспорту повинна бути не менше 8000 гривень»

  На цьому міський голова наголосив під час прес-конференції, яка відбулася 7 серпня, коли відповідав на питання журналістів стосовно того, чи відбудеться скорочення кондукторів, у зв’язку з початком роботи у  житомирському електротранспорті стаціонарних валідаторів.

  «Ми говорили про те, що перші півроку, коли почне працюватиме система електронного квитка, кондуктори будуть працювати. Але поступово їх штат скорочуватиметься. Будуть вводитися бригади, які займатимуться  перевіркою пасажирів без квитків. Скорочення кондукторів будуть пов’язані з тим, що в міському електротранспорті вводиться система електронного квитка. Це буде економія по заробітним платам. Натомість, можна буде підвищити заробітні плати водіям. У цьому році ми вже їх піднімали. Але 6000 гривень — недостатня заробітна плата для водіїв, бо це дуже важка робота. Зокрема, нелегко водіям працювати по 8 годин на старій техніці. Мінімальна заробітна плата у водіїв комунальних видів громадського транспорту повинна бути не менше 8000 гривень. І у багатьох водіїв, залежно від стажу і класу, вона взагалі повинна бути десь до 12 000 гривень. Тоді це буде сама та зарплата, яка дозволить нам зберегти кількість водіїв. Не секрет, що значна частина із них виїжджає із Житомира і в Київ, і за кордон, у тому числі й у Польщу. Це дійсно проблема. Необхідно втримати людей на робочих місцях. Ми можемо закупити тролейбуси, автобуси, але ними не буде кому керувати, якщо водії масово виїжджатимуть», — акцентував Сергій Сухомлин.

  З приводу валідаторів міський голова зазначив: «Є певні терміни, коли валідатори вийдуть на повноцінну роботу. Поки відпрацюються усі механізми, усунуться недоліки, мине ще десь два тижні. І вже тоді система запрацює повністю. Зазначу, що ми обрали сучасні європейські валідатори, для того, щоб можна було і квиток роздрукувати, навіть якщо це безкоштовний проїзд (у пільговиків). У подальшому це створить єдину систему платежів в комунальних видах громадського транспорту, дозволить перевести усю систему на безготівкові платежі. Картки можна буде поповнювати і через іbox, і через електронні картки тощо.

  Нині “Укрпоштою” розроблений проект, за яким житомирські пільговики, пенсіонери отримають близько 70 000 карток через систему “Укрпошти”. Це дуже великий об’єм. Таким чином ми зможемо чітко розуміти, яка кількість пільговиків їздить в нашому транспорті».

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework