Кілька годин із життя поліцейських

  Дзвінок від мешканців однієї з багатоповерхівок, що на вулиці Покровській в Житомирі, змусив поліцейський автомобіль мчати з включеною мигалкою.

   Під загрозою - життя людини, так повідомили заявники, які телефонували на службу "102".

  Часу на з'ясовування, до компетенції якого відомства належить дана ситуація: швидкої медичної допомоги, служби надзвичайних ситуацій чи комунальників - не залишалося. Прибувши на місце, поліцейські переконалися, що справи в людини, яка виявилася замкненою у власній квартирі, насправді дуже кепські. Не гаючи часу поліцейські через балкон зуміли потрапити до помешкання жінки, яка лежала на підлозі непритомною. Постраждалу було терміново госпіталізовано. Лікарі приймального відділення Першої міської лікарні, які діагностували у 60-річної М. К. інсульт, зазначили, що час, необхідний для успішного лікування пацієнтки, не було втрачено. Наразі життю жінки нічого не загрожує. Ключі від квартири постраждалої було передано у соціальні служби.

  ***
  О 21.00 екіпажу патрульної поліції надійшло повідомлення, що на проспекті Миру сталося ДТП. За лічені хвилини поліцейські були на місці пригоди. Однак винуватець транспортної пригоди, молодий водій легковика Lanos, виявився напрочуд спритним. Його на місці вже не було. Водій пошкодженого Pegeot стояв розгубленим від нахабності порушника правил дорожнього руху. Злагодженість дій, професіоналізм і оперативність житомирських копів дозволили за лічені години знайти автомобіль винуватця ДТП, що був припаркований на подвір'ї багатоповерхівки в одному з мікрорайонів міста, і піднятися до квартири, куди він втік з місця аварії і вже встиг перехилити не одну чарку. 

  На чоловіка було складено протоколи не лише за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу, залишення місця пригоди, а й за вживання алкоголю після ДТП. 
Поліцейські застерігають: бодай найдрібніше правопорушення на дорогах може призвести до фатальних наслідків.

  ***
 День, спека. Молода мама прагне швидше перевести через дорогу маленьку донечку. Дівчинка вередує і не квапиться на проїжджій частині. "Дорогу треба переходити швидко, поки горить зелене світло, - говорить мама донечці і, помітивши на переході поліцейську машину, додала: - А то дядя-поліцейський сваритиме". Те, що відбулося наступної миті, вирішило всі педагогічні проблеми. Поліцейський, який був за кермом, удаючи кумедного мультяшного героя, зсунув брови і театрально поглянув на дівчинку. Мама з донечкою вибухнули сміхом і швидко перейшли дорогу. Вони обернулися, щоб іще раз подивитися на поліцейську машину, але вона миттєво повернула за ріг і зникла з поля зору. Мама з донькою ще довго йшли сміючись, згадуючи цю ситуацію і поліцейського. "Він зробив наш день добрим", - говорила молода мама, розуміючи, що на відповідальному посту людині в погонах вистачило доброти, невимушеності і просто людського таланту так блискуче відреагувати на маленьку дрібничку - настрій молодої сім'ї.


Наталія Сітченкоexo.net.ua

Новини Житомира 

Последнее изменение Вторник, 08/08/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework