У Житомирі прокурори, поліція, представники державних органів та громадськість обговорили проблемні питання з прав людини при затриманні та у місцях несвободи

  У Житомирі, за участю представників Генеральної прокуратури України Віталія Константинова та Ярослава Карпенка, представників прокуратур Житомирської, Львівської та Хмельницької областей відбувся міжрегіональний семінар для представників державних органів та громадськості.

  На семінарі обговорили проблемні питання взаємодії національних правозахисних інститутів та громадськості з метою попередження порушень прав людини та забезпечення їх належного розслідування в діяльності правоохоронних органів.

  Також у заході, організованому представниками Експертного центру з прав людини, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», взяли участь регіональні представники ГУНП в області, Управління патрульної поліції в місті Житомирі, Центрів безоплатної правової допомоги, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Управління забезпечення прав людини Нацполіції України та громадськості.

  Перед учасниками семінару виступив начальник відділу нагляду за додержанням законів щодо надання медичної допомоги при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру Генеральної прокуратури України Віталій Константинов.

  Він, зокрема, наголосив на необхідності забезпечення прокурорами належного прокурорського нагляду за додержанням законів при здійсненні затримання осіб, своєчасного та повного процесуального оформлення таких дій, належного матеріально-побутового та медичного забезпечення осіб у спеціальних приміщення Нацполіції та установах виконання покарань. «Особливо важливим та актуальним сьогодні є налагодження тісної взаємодії із правозахисними організаціями та громадськістю щодо виявлення та попередження фактів порушення вимог чинного законодавства», - доповнив свого колегу Ярослав Карпенко.

  На семінарі виступив прокурор відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури Житомирської області Вадим Фещенко, який повідомив, що з початку року відомством на виявлені порушення підготовлено на надіслано до органів поліції 45 документів реагування. Він також зауважив, що вжиті прокурорами впродовж 2016 та поточного років організаційно-практичні заходи сприяли  поліпшенню умов тримання в’язнів, дотримання їх конституційних прав та законних інтересів, хоча досі мають місце непоодинокі порушення та недоліки.

  На семінарі не лише обговорено актуальні проблемні питання щодо забезпечення прав людини при затриманні та під час тримання у місцях несвободи, а й спільно напрацьовано механізми подальшої співпраці між державними інститутами, правозахисними організаціями та громадськістю.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 09/08/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework