Прокуратура Житомирщини вимагає скасувати укладені з порушенням договори на закупівлю продуктів для навчальних закладів на суму понад 800 тис грн

  Прокуратурою області здійснюється систематичний моніторинг щодо дотримання вимог законодавства при здійсненні закупівель, робіт і послуг за державні кошти.

  У ході вивчення стану законності під час проведення Любарською райдержадміністрацією закупівлі продуктів харчування на загальну суму понад 1,5 млн грн для навчальних закладів району встановлено порушення вимог Цивільного і Господарського кодексів України та Закону України «Про публічні закупівлі».

  Зокрема, в укладених органом місцевої влади договорах купівлі-продажу продуктів харчування не були визначені предмет закупівлі, ціна за одиницю товару, а також кількість продуктів, які мали закупити. Це, у свою чергу, створювало умови для неефективного та нераціонального використання бюджетних коштів.

  Прокуратурою області, з метою захисту інтересів держави, заявлено до суду 5 позовів про визнання недійсними зазначених договорів на загальну суму понад 800 тис грн.

  Наразі позови перебувають на розгляді у господарському суді Житомирської області.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 09/08/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework