Бердичівські довгобуди: житло для військових — у далекій перспективі

  Багато десятиліть тому в Бердичеві дислокувалися багато військових частин. Відповідно черга на отримання житла військовими була великою. Декілька багатоповерхівок для захисників України вдалося побудувати. Ордери військовослужбовцям вручали в урочистій обстановці за участю високоповажних гостей із Міністерства оборони.

  Нині у місті розташовано лише декілька військових частин, особовий склад яких самовіддано служить народу України, високоякісно виконуючи завдання, зокрема, і в зоні проведення антитерористичної операції. На жаль, не всі військовослужбовці, котрі мають право на отримання житла, можуть нині забезпечити надійний тил, адже очікувати хоча б на службове житло багатьом доведеться багато років.

  Поліпшити соціально-побутові умови військовослужбовців планувалося за рахунок чергової «реанімації» будівництва на Червоній горі, по вулиці Братів Михеєвих, десятиповерхового 60-квартирного будинку. Багато років тому на місці будівельники вирили котлован. Згодом, через декілька років, забили палі. Але через відсутність державного фінансування роботи були призупинені, як виявилося, до минулого року.

  Здавалося, що крига скресла. Мешканці мікрорайону побачили, як розпочали працювати будівельники, виконуючи роботи з облаштування фундаменту. Ішла заготівля блоків, плит, цегли для продовження будівництва. Весною з вуст керівника ТОВ «ФБК ЛУЧ» — генерального підрядника будівництва прозвучала інформація, що замовником є Подільське управління капітального будівництва МО України. Кошторис складає 26 мільйонів гривень, наче 15 мільйонів гривень, уже виділено. До кінця 2017 року будівельники обіцяють повністю спорудити будинок і здати його в експлуатацію. Причому, квартири будуть виконані «під ключ», із усіма оздоблювальними роботами та сантехнікою.

  Але будівництво знову призупинилося. За пар­каном — ніякої техніки. Один із народних де­путатів на пленарному засіданні Верхов­ної Ради України виступив зі зверненням до Мі­ністерства оборони України та Прем’єр-мі­ністра Володимира Гройсмана з вимогою вжити заходів щодо будівництва даного житла.

  Неподалік від довгобуду за сприяння міської влади тривають роботи з «реанімації» для дітей військовослужбовців дитячого садка.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework