У селі на Житомирщині закрили чергову школу

  Питання про існування ЗОШ І-ІІ ступенів у Пристанційному Малинського району розглядалося на сесії районної ради. Завдяки позиції активістів на деякий час вдалося продовжити існування цього навчального закладу.

  З утворенням Чоповицької ОТГ, куди увійшло й с. Пристанційне, це питання знову винесли на розгляд депутатів новоствореної громади. Більшість проголосували за закриття школи.

  Як поінформував голова Чоповицької ОТГ Михайло Філоненко, до такого, не зовсім популярного, рішення підштовхнули декілька чинників: упродовж останніх двох років у цьому навчальному закладі, заснованому 1913 року, знання здобували близько 30 учнів, яких навчали 13 вчителів. Наповнюваність класів не відповідала існуючим нормам. Доцільності утримувати цей заклад (енергоносії, зарплата, паливо тощо), який бюджету селищної ради обходився у близько 2,5 млн. грн. у рік, не було.

  — З нового навчального року всі педагоги цієї школи будуть працевлаштовані у навчальні заклади Чоповичів та Йосипівки, що входять до складу ОТГ, — сказав Михайло Миколайович. — Дітей, за бажанням батьків, безкоштовно підвозитимуть до гімназії в Чоповичах чи до школи-саду в Йосипівці й додому. Це дозволить учням отримувати належні знання, навчатися в повних класах, оснащених сучасним обладнанням, відвідувати різноманітні гуртки, спортивні секції тощо.

  Приміщення Пристанційної школи нині охороняється коштом ОТГ. Незабаром вирішуватиметься питання його подальшого призначення, адже бажаючі зайнятися в ньому корисною справою для розвитку цієї громади є.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework