Колишній заступник міського голови Євгеній Демчик: Сквер на Лятошинського «зарезервували» для певної людини

  Після розгляду на позачерговому засіданні виконкому, яке відбулося 9 серпня, резонансного питання про благоустрій скверу на розі вулиць Небесної Сотні та Бориса Лятошинського, житомиряни у мережі активно продовжують обговорювати цю тему.

   Існує багато думок з цього приводу, але більшість людей вважає, що на території скверу у жодному разі не можна встановлювати якісь кіоски, чи торгові точки, тим самим перетворювати це місце не на місце відпочинку, а в місце торгівлі та заробляння грошей.

  Активно свою позицію відстоює і колишній заступник міського голови Євгеній Демчик. Він був присутній і на засіданні виконкому, коли розглядалося вищезазначене питання, і є членом комісії з МАФів, якій і доручили вивчити питання про благоустрій скверу на Лятошинського. У публікаціях на своїй сторінці у Facebook він висловлює власну точку зору з приводу цієї ситуації:

  «На позачерговому засіданні виконкому перше питання — благоустрій скверу на Лятошинського із розміщенням торгової точки. Мало того, що проект рішення опублікували лише 7 серпня, так ще й мер намагався маніпулювати свідомістю людей, які були присутні на засіданні виконкому.

  Я вважаю, що конкурс, про який йде мова, у проекті рішення прописаний виключно під певного інвестора. Взяти хоча б термін подачі документів: з 9 по 23 серпня. Невже можливо за такий короткий час підготувати новий проект?

  Примітно, що проект з реконструкції скверу на Лятошинського вже існує. Його, за замовленням КП ″Зеленбуд″ зробили ще у 2015 році. Передбачалося, що у 2016 на нього з бюджету виділять кошти. Але цього не сталося. На мою думку, питання про виділення грошових коштів на реконструкцію скверу не виносилося через те, що цю земельну ділянку просто тримали для людини, з якою вже існує певна домовленість. До речі, у 2016 році призначення ділянки таємно змінили на комерцію. Невже цей проект створювали, щоб заховати у пильний ящик?».

  Ось такий вигляд повинен мати сквер, відповідно до проекту,  який замовило КП «Зеленбуд» ще у 2015 році.

Сквар Лятошинського

Сквар Лятошинського

Сквар Лятошинського

Сквар Лятошинського

Сквар Лятошинського

  Думка колишнього заступника міського голови залишається непохитною: там повинен бути сквер і його потрібно облаштувати. «Після бурхливих обговорень, мер дещо змінив риторику і відправив питання на доопрацювання в комісію по МАФам. Окрім того, Сергій Сухомлин запропонував розіслати інвесторам лист із запрошенням взяти участь у цьому конкурсі.

  Я, як член цієї комісії, повідомляю, що було ухвалене рішення розіслати листи представникам житомирського бізнесу із пропозицією профінансувати реалізацію реконструкції соціального об’єкту, тобто скверу на Лятошинського, без об’єкту торгівлі. Також розіслати всю інформацію по цьому резонансному питанню депутатам, оскільки багато з них навіть не знали про те, що на виконкомі будуть розглядати подібне питання. З понеділка пропозиції повинні бути відправлені.

 Чекаємо з ″нетерпінням″ позачергового виконкому з терміновим розглядом дитячих питань. Усі ж пам’ятають, як приймалося питання про продаж алкоголю на Дні міста Житомира», — зазначає у своїй публікації Євгеній Демчик.    

  На підтвердження своїх слів про те, що  сквер на Лятошинського «зарезервували» для певної людини, а призначення землі перевели під комерцію, колишній заступник міського голови додав: «Відповідно до плану зонування міста, сквери міста належать до категорії Г-1з, тобто ″підзона зелених насаджень загального користування в межах загальноміського центру″. Але у 2016 році, коли був прийнятий генеральний план міста, земля скверу раптом отримує іншу категорію, а саме Ж-4 – ″зона змішаної багатоповерхової житлової забудови та громадської забудови″. Тобто вже тоді передбачалася забудова скверу на Лятошинського. До чого тоді увесь цей фарс?

  На виконкомі 9 серпня Сергій Сухомлин заявив, що не знав про зміну призначення цієї земельної ділянки. Точно так він не розповів, що до нього зверталися члени співтовариства архітекторів України, які вважають, що розміщення об’єкту торгівлі у сквері є недопустимим».

 Публікації Євгенія Демчика активно обговорюють користувачі мережі Facebook, які теж висловлюють свою думку з приводу цього питання. Ось такі їх точки зору:

Сквер Лятошинського

Сквер Лятошинського

Сквер ЛятошинськогоНагадаємо, невдоволені житомиряни прийшли на позачергове засідання виконкому, бо проти того, щоб сквер біля Житнього ринку віддали під забудову.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework