На ті ж самі граблі: Житомиряни погодяться з підвищенням вартості проїзду в електротранспорті, але лише за умови покращення якості послуг

  У приміщенні Житомирської міської ради 11 серпня відбулися громадські слухання щодо встановлення вартості проїзду в електротранспорті.

  Зовсім скоро проїзд у міському пасажирському електротранспорті загального користування може коштувати вже 3 гривні. Ще минулого місяця на сайті Житомирської міської ради розмістили проект рішення виконавчого комітету від 16.05.2017 № 456 «Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування».

  Причин можливого збільшення вартості проїзду декілька: підвищення тарифу на електричну енергію для міського електричного транспорту, зростання вартості матеріальних ресурсів, паливно-мастильних матеріалів, технічне обслуговування і ремонт, автомобільні шини, комплектуючі запчастини, а також приведення у відповідність економічно обґрунтованим витратам тарифу на проїзд у міському пасажирському електротранспорті загального користування.

  Під час сьогоднішніх громадських обговорень житомиряни висловлювали різні думки. Але основне, що мешканці Житомира прагнуть донести до влади: вони готові на підвищення тарифу, але лише за умови, якщо покращиться якість послуг і ТТУ наведе порядок в русі транспорту.

підвищення проїзду

  Зокрема, зазначили представники громадськості, вони хочуть, щоб електротранспорт нормально їздив і у вечірній час, а не лише вдень. Важливо дотримуватися графіків, щоб тролейбуси не ходили «пачками», як висловлюються громадяни,  центральними вулицями міста, а їздили за графіком. ТТУ повинне так вибудовувати графіки, щоб коли, наприклад, проїхав тролейбус №15 заповнений, за ним їде напівпустий тролейбус №1, бо попередній транспорт вже забрав усіх пасажирів. Тема графіків взагалі є болючою для пасажирів Житомира. Адже, стоячи на зупинках, людина може чекати 10, 15, 20 хвилин і не знати, коли ж приїде транспорт. Отож, необхідно інформувати людей про графіки, за якими рухається громадський транспорт. Довгоочікувані стенди з розкладом руху транспорту вже почали з’являтися на зупинках Житомира, тож важливо, щоб їх встановили якнайшвидше на усіх зупинках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Сарайчик» на колесах: депутат показав, як виглядають житомирські маршрутки. ФОТО

 Серед проблем, які також порушували представники громадськості, було питання, що дуже незручно добиратися до валідаторів, коли транспорт заповнений. З часом штат кондукторів зменшуватиметься, адже нещодавно почали працювати валідатори. Тож із цією проблемою теж потрібно щось робити. Житомиряни наголошують, що валідатори потрібно встановлювати біля кожних дверей. Люди ж не хочуть платити штрафи за безквитковий проїзд просто через те, що не змогли добратися до валідатора у заповненому транспорті і взяти собі квиток.

  Нарікають житомиряни і на якість обслуговування, акцентуючи на тому, що тролейбуси повинні бути чистими,  без сміття, без неприємних запахів, щоб людина не боялася, що сяде на сидіння  транспорту у чистому одязі і забруднить свій одяг. У транспорті потрібно регулярно робити вологе прибирання, можна й на кінцевих зупинках, наприклад. Представники громадськості акцентували на тому, що  всередині салону потрібно гарно прибирати, щоб пасажирам було комфортно їздити у транспорті.

Gromada1

 У свою чергу, заступник міського голови Дмитро Ткачук погодився з багатьма претензіями житомирян, зауваживши, що до їх думки прислуховуються і будуть поступово вирішувати. Він звернув увагу на те, що нині є проблема з браком водіїв у ТТУ: «Якщо в 2014 році у годину пік виїжджало 70 тролейбусів, то кількості працівників було достатньо. Зараз у годину пік виїжджає 92 тролейбуси і, відповідно, водіїв не вистачає. До того ж, потрібно підвищувати заробітні плати водіям, щоб заохочувати їх працювати в ТТУ. А з приводу розкладу руху хочу сказати, що до Дня міста Житомира ми завершимо реалізацію проекту, який передбачає встановлення стендів з розкладом руху на кожній зупинці в Житомирі».

  У соціальній мережі Facebook можна зустріти коментарі користувачів, які невдоволені тим, що для сьогоднішніх громадських слухань обрали такий незручний час — 14:00, коли всі ще знаходяться на роботах. Дійсно, на захід прийшло дуже мало людей. Але все ж вони мали можливість висловитися, і кожен охочий міг донести присутнім власну точку зору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат райради: «Фактично і міські, і приміські маршрути належать одним і тим же хлопцям»

Катерина Дейнека

Последнее изменение Суббота, 12/08/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework