Бурштину на Житомирщині немає – прокурор облпрокуратури. ВІДЕО

В прокуратурі Житомирської області заявили, що в регіоні немає покладів бурштину. Про це сьогодні в ході судового засідання заявив заступник начальника відділу забезпечення представництва у судах прокуратури Житомирської області Віталій Рудик.

"Прошу долучити до справи лист Держгеонадр від 14.12.2016 №23209/13/10-16. Це стосується того, що на території Житомирської області відсутні розвідані поклади бурштину. А також лист Держгеонадр від 15.11.2016 №21417/13/10-16, який стосується порядку отримання відповідних дозволів на проведення геологічного вивчення і таке інше", - сказав він.

Така заява була зроблена в рамках судового слухання провадження, в рамах якого прокуратура намагається довести незаконність отримання ТОВ "Екологічні технології та будівництво" протоколу Державної комісії по запасах. Якщо це станеться, то правоохоронці зможуть вимагати скасування права на отримання спецдозволу на користування надрами.

"В судовому засіданні прокурор сказав, що у нього є офіційна інформація, що не існує покладів бурштину в Житомирській області. Хоча в даному листі зазначено, що в Житомирські та Рівненській області проводилися геологічні вишукування ще в радянські часи, виділена Баришівська бурштиноносна територія, в тому числі перспективні ділянки по бурштину, які містяться в геологічних фондах та інформації, яку можуть як фізичні, так і юридичні особи отримати, офіційно викупивши дану геологічну інформацію. В листі чітко вказана процедура, якою ми рухалися та отримували наші погодження та викуповували геологічну інформацію, а представник прокуратури заявляє, що бурштину на Житомирщині немає", - прокоментував ситуацію співзасновник ТОВ "Екологічні технології та будівництво" Анатолій Капустюк.

Крім того, представник підприємства повідомив, що у матеріалах справи фігурують копії документів з геологічною інформацією під грифом "Для службового користування".

Наразі, судове засідання було перенесене через неявку однієї з сторін відповідача. Не з’явилися на засіданні представники Державної комісії по запасах. За словами Анатолія Капустюка, судячи з тих документів, з якими він міг ознайомитися, прокурор допустив помилку у підготовці адміністративного позову, вказавши невірну адресу відомства, що призвело до неотримання ними повістки на суд.

Джерело: pravda.press

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework