Сергій Сухомлин: «Вже є домовленості з керівництвом області: разом ми робимо загальну схему руху громадського транспорту по місту Житомиру»

  Про це Житомирський міський голова повідомив під час засідання виконавчого комітету, яке відбулося сьогодні, 16 серпня. Члени виконавчого комітету як раз розглядали питання підвищення вартості проїзду в житомирських трамваях та тролейбусах з 2 до 3 гривень.

    Але тарифи все ж не підняли, бо голосів членів виконавчого комітету не вистачило, аби це зробити. За проголосували лише 12 із 16 присутніх членів виконавчого комітету.

  На початку розгляду цього питання порядку денного доповів начальник Житомирського трамвайно-тролейбусного управління Андрій Нечуйвітер: «Пропонуємо встановити вартість проїзду в міському електротранспорті 3 гривні. Управлінням транспорту 11 серпня проведено громадські обговорення стосовно підняття вартості проїзду для комунального підприємства, на якому було заслухано інформацію начальника планово-економічного відділу з розрахунку вартості, начальника департаменту економічного розвитку міської ради стосовно перевірки розрахунків за методикою, яка діє на сьогоднішній день. Було узгоджено питання стосовно підняття вартості проїзду на 3 гривні». Пан Андрій акцентував на тому, що теперішні тарифи не відповідають витратам, до того ж, для Житомирського ТТУ збільшилася плата за електроенергію у шість разів, з 2014 року, та й заробітну плату водіям варто підвищувати.

  Під час обговорення свою думку з приводу підняття вартості проїзду висловив і колишній заступник міського голови Євгеній Демчик, який наголосив на тому, що міський транспорт повинен бути безкоштовним, а місто потрібно розвантажувати від приміських маршрутних таксі і дати міському транспорту більше пасажирів, котрі оплачували б свій проїзд.

  У свою чергу, заступник міського голови Дмитро Ткачук зазначив, що значно знижується вартість проїзду за рахунок проїзних квитків. Якщо пасажири їх купуватимуть, то вартість поїздки у них виходила б 2,5 гривні (якби вартість проїзду становила 3 гривні). Тож це було б не дуже велике підвищення.

  «З приводу приміських маршрутних таксі: ми працюємо з керівництвом області, зокрема з головою Житомирської ОДА Ігорем Гундичем. Вже є домовленості: разом ми робимо загальну схему руху громадського транспорту по місту Житомиру, яка враховуватиме і інтереси приміського транспорту. Наприклад, з тієї ж самої Глибочиці, Станишівки, звідки люди також їздять на роботу до Житомира, а діти їздять до садочків та на навчання до шкіл у Житомир. Упродовж цього тижня ми дороблюємо загальну схему, після чого прийматимемо загальне рішення з приводу єдиної схеми руху транспорту по місту», — запевнив міський голова Сергій Сухомлин. Також він розповів про те, що для водіїв міського електротранспорту буде закуповуватися нова форма. Це питання обов’язково буде винесене  на сесію Житомирської міської ради.

  Однак, як бачимо, аргументів для членів виконкому було не достатньо, аби збільшити проїзд у житомирських трамваях та тролейбусах до 3 гривень. Тому усі, хто хвилювався, аби цього таки не сталося, можуть видихнути з полегшенням.

ТТУ

ТТУ

ТТУ

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework