На Чуднівщині обговорили пріоритетні напрямки реалізації децентралізаційної реформи

  За круглим столом зібралися керівники району, депутати райради, сільські й селищні голови та представники обласних структур.

  Одним із головних аспектів процесу реформування і надалі залишається утворення об’єднаних територіальних громад, за кількістю яких наша область посідає друге місце в Україні, наголосив директор Житомирського відокремленого підрозділу Установи "Центр розвитку місцевого самоврядування" Василь Невмержицький:

  "У нашій області сьогодні створено 32 об’єднані територіальні громади, 9 з яких діяло торік і 22 почали функціонувати в цьому році. Процес формування ОТГ проходить і надалі. Наразі сім громад чекають проведення перших виборів, які орієнтовно пройдуть у жовтні. Також ЦВК має надати дозвіл на проведення виборів ще в п’яти ОТГ, тож попередньо очікується створення 13 об’єднаних територіальних громад і загалом в області їх буде 45".

  На території Чуднівського району створено поки що одну Краснопільську об’єднану територіальну громаду, до складу якої входять сім населених пунктів. Для їх соціально- економічного розвитку в поточному році з бюджету громади використано два мільйони гривень вільних залишків та отримано 5 мільйонів 600 тисяч гривень державної підтримки. Це дало змогу розв’язати цілу низку нагальних проблем, які роками не вирішувались через фінансові труднощі, а також реалізувати життєво важливі проекти, наголошує очільник Краснопільської ОТГ Іван Патей:

  "У селах Краснопіль, Стетківці, Носівки, Безпечна та Суслівка розроблені проекти і вже частково проведені роботи з водопостачання. У цьому році всі загально – освітні школи переведено на тверде паливо із встановленням нових котлів. Для благоустрою кожного населеного пункту виділяються значні кошти, зокрема, у селі Краснопіль, яке є центром громади, встановлено освітлення, обладнані нові паркани, бордюри тротуари, майданчики тощо".

 Окрім Краснопільської ОТГ, до проекту перспективного плану формування об’єднаних територіальних громад Житомирщини внесено ще три громади Чуднівського району – Великокоровинецьку, Іванопільську та Чуднівську. Наразі в населених пунктах триває процес громадського обговорення щодо спроможності та самодостатності цих громад, а також завершального етапу їх добровільного об’єднання.

Джерело: 103fm.com

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework