На Житомирщині дикі свині нападають на людей

  Жителі с. Щербатівки Малинського району переживають справжню облогу з боку диких свиней. Цих тварин багато розвелося. Вепри сміливо йдуть на поля й городи та нищать урожай.

  Як розповідає одна з жительок села, дикими цих тварин не назвеш, бо цілий виводок виходить серед білого дня до села. Людей звірі не дуже бояться. Селяни подейкують, чи то не з мисливського господарства прибилось таке нелякане стадо. Люди потерпають серйозно, адже тварини нищать городину, та й у ліс страшно піти.

  Районний мисливствознавець Сергій Бузенко поінформував, що вплинути на цю ситуацію не може. Очевидно, припустив Сергій Євгенович, ці тварини мігрують із розташованого неподалік ТОВ «Гамарня». У минулому році не раз звернення надходили й від жителів Головківської сільської ради, котрим звірі завдали чимало шкоди. Компенсація людям була мізерною. Це мисливське господарство орендує територію близько 3,5 тис. га.

  Слобідський сільський голова Микола Єщенко про ситуацію знає. Він доручив місцевим депутатам фіксувати подібні випадки й складати акти, щоб можна було потім звернутися до власників мисливських угідь за компенсацією.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework