Через зволікання чиновників слабозорі діти Житомирщини можуть не піти до першого класу

  Слабозорі діти цього року можуть не піти в перший клас. Батьки таких дітей кажуть, що це – порушення законного права на вибір закладу навчання. Шістнадцять дітей за два тижні до початку навчального року ще не отримали направлення від профільного обласного управління до спеціалізованої школи-інтернату.

   Висновки лікарської комісії, що цим дітям рекомендується навчатися саме в спеціалізованій школі, у батьків є. Проте направлень від обласних чиновників батьки майбутніх першачків чекають з травня. Натомість батькам пропонують освіту в інших навчальних закладах, розповідають журналісти СК1.

  «Методична база й індивідуальний підхід до дитини з вадами зору є тільки в нашій школі: корекційні засоби, тифлопедагоги, логопеди, які працюють індивідуально з кожною дитиною. Масова школа такого підходу до дитини з вадами зору не дасть», – каже голова батьківського комітету Ірина Мединська.

  Керівництво Житомирської спеціалізованої школи-інтернату № 1 каже, що навчальний заклад якнайліпше обладнаний для дітей з вадами зору. Працюють у закладі і два лікарі-офтальмологи. Також  діти проходять в школі корекційні заняття.

  У відчаї 16 серпня батьки вимагали у кабінетах чиновників прийняти бодай якесь рішення стосовно їх дітей, проте ні начальника управління освіти і науки обласної ради, ні заступника цього дня на місці не виявилося.

 Зрештою, заступник голови обласної державної адміністрації вислухав батьків. Проблема виявилася для нього незнайомою. Мами зі сльозами на очах розказували з чим зіткнулися. У свою чергу чиновник запропонував створити ініціативну групу та пообіцяв сприяти у вирішенні ситуації. Також батьки звернулися до прокуратури.

Подробиці у сюжеті СК1.

Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 17/08/2017

1 Комментарий

  • Александр

    написал Александр

    Пятница, 18/08/2017

    Кошмар, по-моему, наша власть только и думает как денюжку в карман себе положить, а на детей им абсолютно наплевать

    Пожаловаться
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework