«Засекречена» земля

  Ми зацікавилися такою категорією, як «особливо цінні землі». За офіційним визначенням (ст. 150 Земельного Кодексу України), це — переважно землі сільськогосподарського призначення: чорноземи різних класифікацій, торфовища із глибиною залягання торфу більше одного метра, осушені землі, незалежно від глибини, а також землі природно-заповідного фонду, природоохоронного та історико-культурного призначення.

   Якщо ж говорити стисло, то особливо цінні землі — це грунти, які відзначаються найвищою родючістю, мають певні «режими» використання і охорони, пише "Житомирщина".

  Чи є такі землі в нашій області? Скільки їх, де вони розташовані, чи позначені на картах і на місцевості, як використовуються? Цих декілька конкретних запитань ми і надіслали у державні земельні установи області: головне управління Держгеокадастру та державне підприємство «Житомирський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою». Точних відповідей нам не надіслало жодне відомство. Натомість розлого проблему розписали в Житомирському інституті землеустрою. У відповідь на запит редакції надійшов лист за підписом директора державного підприємства «Житомирський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» І.А.Вержанського. У ньому нам спочатку повчально процитували витяги із законів «Про Державний земельний кадастр» і «Про доступ до публічної інформації», мовляв, інститут землеустрою не належить до розпорядників публічної інформації (дуже спірне питання), але відповідь все ж надає.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework