Понад 50% населення Житомирської області мають зайву вагу та страждають від ожиріння

  Таких висновків дійшли спеціалісти головного управління статистики в області, які проводили вибіркове обстеження умов життя домогосподарств, обраховуючи, в тому числі, й індекс маси тіла жителів Житомирщини.

  41% населення старше 18 років має нормальну масу тіла, ще стільки ж – надлишкову, 15% опитаних страждають від ожиріння, а 1% – має крайню його форму. Понижена маса тіла спостерігається у 2% дорослого населення області. Відносно минулого року дещо зменшився відсоток населення з пониженою та нормальною масою тіла, натомість людей з надлишковою вагою та ожирінням стало більше, каже очільниця головного управління статистики в області Галина Пашинська. У минулому році цифри були такі:

  "На Житомирщині у 2016 році 43% населення зазначеного віку мало нормальну масу тіла. У 38% осіб зафіксовано надлишкову масу тіла, 14% – страждали ожирінням, а 1,4% – мали крайню форму ожиріння. Водночас понижена маса тіла спостерігалася у 3% дорослого населення області".

  Згідно рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, особами з нормальною масою тіла вважається ті, у кого значення індексу, обчисленого як відношення ваги тіла до квадрату зросту людини, знаходиться в межах від 18,5 до 25.

  "Про надлишкову вагу свідчить величина індексу від 25 до 30, ожиріння – від 30 до 40. Індекс менше 18,5 говорить про понижену масу тіла, а вище 40 – про крайню форму ожиріння".

  Галина Пашинська відзначає, що хоч заняття фізкультурою та спортом вважається одним із ефективних методів профілактики зайвої ваги, серед респондентів Житомирщини старше 18 років роблять гімнастику або відвідують спортивні заклади не менше одного разу на тиждень лише кожен п’ятий чоловік та кожна шоста жінка.

Джерело: 103fm.com.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework