Унікальна 350-кілограмова українка потребує допомоги в лікуванні слоновості ніг. ВІДЕО

  Гроші на медиків виділила держава, але серйозна сума необхідна на транспортування.

  Оксана Білошицька з Коростеня два роки не виходить із дому, бо хворіє на тяжку недугу. Її вага складає 350 кілограмів, а ноги вдесятеро більші за норму, йдеться в сюжеті ТСН.

  Щодня жінку мучить нестерпний біль, тож навіть спроба поворухнути ногою перетворюється на муку. "Раніше так не боліло, а зараз гірше стало – запалено все", - зізнається Оксана. Її недугу в народі називають слоновістю ніг. Самотужки хвора не може навіть устати з ліжка. Почалося все з перелому десять років тому – спершу жінка почала відчувати втому, а потім ноги стали збільшуватися. "В Україні немає, і навіть на земній кулі немає з такою вагою і патологією", - твердить хірург Михайло Пешко. 

  Слоновість, або лімфедема, є рідкісним захворюванням, що виникає через застій лімфи. Із тканини просто не виводяться продукти обміну, тому ноги набрякають. У кожній нозі Оксани, приміром, збирається по 40 літрів рідини. Вилікувати слоновість у такій важкій формі в Україні не можуть, тому МОЗ виділило 240 тисяч євро на лікування Оксани в Німеччині. Однак є інша проблема – доправити хвору за кордон може тільки спеціалізований перевізник, а спочатку потрібно винести 350-кілограмову жінку з квартири. "Через двері ні, тільки через вікно", - констатує вітчим Михайло Анковський. 

  Допомогти Оксані може київська приватна медична фірма, однак вартість транспортування вона оцінила в 100 тисяч гривень, а таких коштів родина не має. Тому рідні звертаються до небайдужих із проханням допомогти. "Якщо все вийде, ми її відішлемо. Якщо залишуться якісь гроші, то гроші ми повернемо обов'язково", - обіцяє мама хворої Алла Анковська.

  Лікування Оксани триватиме щонайменше рік. Спочатку медики спробують полегшити стан медикаментами та массажами, і якщо вдасться вивести рідину з ніг, зайву шкіру прибиратимуть операційним шляхом. Жінка готова до цих випробувань, бо найбільше в світі мріє знову стати на власні ноги і піти. Допомогти їй це зробити можна грошовим переказом на картку Приватбанку за номером 4149 4978 3537 3012. Отримувачем виступатиме вітчим Оксани Михайло Анковський. 

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework