Родина рідновірів із Житомирщини розповіла, чому сільрада намагається відібрати в них дітей

  Між батьками-язичниками та сільськими активістами триває конфлікт через нібито неправильне годування дітей.

  Історія про батьків із Житомирщини, у яких відібрали дітей через нібито недоїдання, наробила справжнього галасу в Україні.

  На початку липня жителі села Тетерів поскаржилися сільському голові на те, що діти недоїдають. Соціальні служби постановили вилучити з родини трьох дітей до притулку. Батьки заявили, що діти мали повноцінний раціон, хоча, дійсно, м'ясом їх не годували. Такий їхній сімейний вибір - вони живуть за давніми слов'янськими звичаями, не їдять м'ясо та рибу. Рідновіри звернулися до юристів. Правники заявили, що взагалі не чули про справи, де людей позбавляють батьківських прав за те, що вони якось інакше годують своїх дітей.

  Поки тривала юридична тяганина, діти були у центрі реабілітації. За місяць суд наказав повернути дітей з притулку в родину, але справа ще не закінчена.

  За словами Святозара та Свєтозари Батенькових-Шевелюків, нинішній спосіб життя вони обрали через те, що діти дуже хворіли.

  "3-4 рази на рік грип, ангіна тощо. І ми шукали спосіб, як не дати дітям хворіти, намагалися це зупинити. Спочатку ми все випробовували на собі, а потім переносили на дітей", - пояснив чоловік, додавши, що готують у родині всі, навіть дітлахи.

  5 вересня справу родини розглядатиме Апеляційний суд, адже сільрада та соцслужби подали на апеляцію щодо рішення про повернення дітей батькам.

  Натомість подружжя запевняє, що однією з причин конфлікту є коштовна земля, яку хоче забрати сільрада.

  "Школу в Корчаку, до якої ходять наші діти, Тетерівська сільська рада хоче закрити і забрати землю. Щоб школа була закрита, їм треба, щоб до неї ходили менше 25 дітей. Нині у сільській школі навчаються близько 50 дітей. Тому вони дуже сильно тиснуть на багато родин, діти з яких ходять до корчацької школи, і роблять усе, щоб закрити її і забрати землю. Земля там недешева, тому що дуже мальовничий край, річка Тетерівка, дуже сильне місце, і вони маніпулюють. Розумієте, троє дітей – це дуже велика сила. Ми на це не підемо, тому що дітям подобається ця школа", - резюмував Святозар.

Джерело: tsn.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework