У Житомирі черговий конфлікт між забудовником та мешканцями мікрорайону. ВІДЕО

  Проблема постійного збільшення кількості автозаправок на наших вулицях хвилює не лише житомирян, а й жителів практично всіх міст в нашій країні. Зрозуміло, що для автолюбителів, це дуже зручно - на якій би вулиці, хоч у передмісті хоч в центрі, чи не закінчився бензин, завжди є можливість заправитися. Але ось жителі навколишніх будинків від такого сусідства ніякого зручності не відчувають, а від думки, що зовсім поряд з їх будинками розташовані резервуари з горючими речовинами, і зовсім починають впадати в паніку...

   28 серня за адресою проспект Незалежності(Ватутина), 29, що біля Еко-маркета відбулися збори місцевих мешканців. Справа в тому, що на даній ділянці планується будівництво АЗС, що може загрожувати здоров'ю житомирян. Окрім цього, забудовник вирубав дерева, які люди сажали власноруч.

  Про це на своїй сторінці у Facebook написав ГО "Молода влада" Роман Кучер.

  "Зібралася дуже велика кількість незадоволених мешканців, які були надзвичайно обурені фактом продажу землі та виробкою дерев, що власноруч саджали, без громадських обговорень та згоди громади. Учасники зборів мали не підтверджену інформацію, що на даній ділянці нові власники планують будувати АЗС, що в край обурює мешканців мікрорайону. На збори прибула юрист, як представник власника, яка окрім ксерокопій договору викупу земельної ділянки з додатками інших документів не надала… Представники громади створили ініціативну групу та разом з іншими мешканцями планують відвідати позачергову сесію міської ради 29.08.2017 о 12.00, щоб висловити свій протест по відношенню до вище наведених фактів, з вимогою створення робочої комісії, що розслідує та урегулює своїми рекомендаціями вище згадані претензії", - написав Роман.

  У пред'явлених документах зазначено, що "Територіальна громада міста Житомира в особі Житомирської міської ради від імені якої діє Житомирський міський голова на підставі Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні " Сухомлин Сергій Іванович ... з другої сторони Товариство з обмеженою відповідальністю "ЮПІДЖІ" ... уклали цей договір...". Вартість ділянки зазначена у договорі - 3 932 040 грн 00 коп.

om 2908171123 2

om 2908171123 2 om 2908171123 2 om 2908171123 2

  Варто зазначити, ПП «УКРПАЛЕТСИСТЕМ» - українське підприємство, що працює на ринку паливно-мастильних матеріалів України з 2003 року. У зв’язку зі зростанням продажів, керівництвом компанії було відокремлено два основні напрями роботи: оптові продажі (залізничні, бензовозні норми) та роздрібні продажі (розвиток мережі автозаправних станцій під торгівельною маркою UPG). Компанія «Укрпалетсистем» сьогодні – це розгалужена мережа власних АЗС та баз оптової торгівлі пальним, що охоплює всю територію України. Всього на Житомирі розташовано 7 АЗС цієї фірми. Проте, чи зможе забудовник не шкодити навколишнє середовище та здоров'я місцевих мешканців?

 

  Екологи кажуть, що майже третина АЗС в українських містах побудована з порушеннями санітарних норм. Норми розташування АЗС біля будинків та громадських закладів ми розшукали в інтернеті. Виявляється, що будувати АЗС поряд із житловими будинками – цілком законно, при тому що довжин ділянка вздовж дороги становить 190 м . Максимальна відстань у сто метрів передбачена, якщо заправка розташована біля виробничих споруд із наявністю радіоактивних чи шкідливих речовин. Від житлових будинків АЗС треба віддалити на 25 метрів — це у випадку, якщо станція мала, а великих у місті не будують. Від парків та ринків – на 30 метрів. Від виробничих та адмінбудівель узагалі – на 12 метрів. 

  Проте, чи дотримається забудовник норм санітарної безпеки та будівельних норм залишається лише здогадуватись. А поки житомиряни збираються надалі відстоювати свої права та планують відвідати засідання виконавчого комітету, аби віч-на-віч поспілкуватися з міським головою.

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Вторник, 29/08/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework