У Баранівці з’явиться новий гімн та символіка громади

  На громадських слуханнях у Баранівці погодили новий гімн, герб і прапор Баранівської громади, не підтримали продаж земельних ділянок і проголосували за підвищення тарифів на водопостачання.

  На громадські слухання, які відбулися у міському Будинку культури ім. Анатолія Пашкевича, прийшли близько двох сотень жителів громади, повідомляє Місто Баранівка.

  На початку заходу присутні проголосували за наступні питання порядку денного:

  1. Звіт міського голови про виконання Програми економічного і соціального розвитку Баранівської громади І півріччя 2017 року.
  2. Про внесення змін до символіки міста Баранівка.
  3. Про включення земельних ділянок комунальної власності до переліку земельних ділянок, які підлягають продажу на земельних торгах в 2017 році.
  4. Про затвердження детальних планів по вул. Звягельська, 26, вул. Звягельська, 139 та вул. Старченка (станція знезалізнення води міста Баранівка).
  5. Про коригування тарифу на водопостачання та водовідведення.
  6. Про діяльність підприємства ТОВ «Баранівський молокозавод».
  7. Про діяльність підприємства ТОВ «Еко Нова».

  Спочатку перед присутніми звітував міський голова Анатолій Душко. Він розповів про стан виконання Програми економічного і соціального розвитку громади за І півріччя 2017 року, озвучив розміри субвенцій, які надійдуть у громаду до кінця року, зупинився на питаннях медицини, освіти, ремонту доріг, реконструкції скверу по вул. Соборній та інших.

  По питанню внесення змін до символіки міста доповідала заступник міського голови Оксана Загорська. Вона повідомила, що у зв’язку зі створенням громади виникла необхідність оновити герб, прапор та текст гімну, оскільки раніше вони були орієнтовані лише на місто.

  За її словами, герб та прапор для громади розробляв Олексій Руденко – відомий український художник і геральдист. Заступник міського голови ознайомила усіх із запропонованими проектами, їхнім описом і поясненнями до них та відповіла на запитання.

  Також Оксана Загорська розповіла про те, що було оголошено конкурс на кращий текст гімну громади із збереженням існуючої музики. За її словами, на конкурс надійшла лише одна заявка. Запропонований текст присутнім продекламувала зі сцени його автор Руслана Мегік. Після чого присутнім увімкнули пробний запис нового гімну у виконанні директора міського Будинку культури ім. Анатолія Пашкевича Вячеслава Шляхтенка.

  Присутні на громадських слуханнях ухвалили рішення рекомендувати депутатам затвердити новий гімн та символіку на черговій сесії міської ради, яка відбудеться 29 серпня.

  По земельних питаннях доповідала начальник відділу містобудування та архітектури, земельних відносин та комунальної власності Олена Шевчук. Присутні на громадських слуханнях проголосували проти включення земельних ділянок комунальної власності до переліку земельних ділянок, які підлягають продажу на земельних торгах в 2017 році.

  Такох на слуханнях було прийнято рішення про затвердження детальних планів по вулицях: Звягельська, 26, Звягельська, 139 та Старченка (станція знезалізнення води).

  Після чого до присутніх у залі звернувся директор КП «Баранівка міськводоканал» Юрій Дерев’янко. Він коротко розповів про стан справ у підприємстві та обґрунтував необхідність підняття тарифу на водопостачання та водовідведення. Після обговорення присутні прийняли рішення рекомендувати міськвиконкому, засідання якого заплановане на 30 серпня, затвердити нові тарифи на водопостачання та водовідведення у сумі 28,48 грн/м³.

  Нагадаємо, станом на 17 серпня тариф на водопостачання та водовідведення становить 24,22 грн/м³, при цьому різниця у тарифах 4,22 грн компенсується за рахунок міського бюджету.

  Питання про діяльність підприємства ТОВ «Баранівський молокозавод» з порядку денного зняли, оскільки представники вищезазначеного підприємства на слухання не з'явились.

  З діяльністю підприємства ТОВ «Еко Нова» присутніх ознайомив його виконавчий директор Вадим Гнилориба. Він розповів про підприємство, його фінасово-економічний стан, кількість працюючих та озвучив розмір податків і зборів, які підприємство сплачує в бюджет.

  Відповідаючи на запитання залу щодо утилізатора небезпечних відходів, який знаходиться на околиці Баранівки Вадим Гнилориба зазначив, що на даний час утилізатор не працює.

  "Той так званий утилізатор на сьогоднішній день стоїть. У нас за останні 2 роки стільки бруду вилилося на той утилізатор, але ніхто не сказав правду: чому він не працює і що там мають спалювати. Можна розповідати, що там мають спалювати сірчану кислоту, яка буде на голови литися, але є ті речі, які потрібно спалювати. Утилізатор, врешті-решт, мав би працювати тому, що, в принципі, працюючий утилізатор - це додатково десь 300 робочих місць для Баранівки. А спалювати він має, скажімо, біологічні відходи, зерно, яке не посіяли. І сьогодні всі мають знати, що будь-яке дійство, будь-яке спалювання, яке буде там проводитись - це все буде в режимі онлайн, на відеокамеру. Це буде транслюватися і всі побачать, що там палиться, а що не палиться", - сказав Вадим Гнилориба.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework