«Проспект Незалежності й так загазований, а якщо там ще й збудують АЗС, то це буде велика біда!», — представник ініціативної групи. ФОТО

  Сьогодні на 24-ту позачергову сесію Житомирської міської ради прийшли невдоволені мешканці мікрорайону «Гормолзавод». Вони проти, аби на території, поблизу якої проживають, будувалася АЗС.

  «У нас записалися на виступ люди з приводу будівництва АЗС на вулиці проспект Незалежності. Записалося аж 4 людини. Я пропоную, щоб сьогодні все ж виступили одна‒дві людини. А вже завтра, 30 серпня, давайте зберемося о 15:00 у моєму кабінеті з ініціативною групою, аби детальніше обговорити це питання. Запевняю, що завтра ніяке будівництво точно відбуватися не буде! Звертаюся до інспекції з благоустрою проконтролювати це питання!», — зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

  «Я житель мікрорайону «Гормолзавод», де проживає від 4000 до 5000 тисяч людей і де немає жодного дитячого садочку, жодного навчального закладу, жодної школи, хоча це великий мікрорайон. Розпочалася історія, яку хочу розповісти, рік тому. Там у нас між вулицею проспект Незалежності (колишньою Ватутіна) і житловими будинками була зелена зона. Минулого року цю територію мали продавати. Жителі мікрорайону звернулися до міського голови, аби прибрати, прикрасити цю територію, щоб на ній можна було відпочивати. На ній дітки з батьками дуже любили відпочивати, ціле літо постійно приходили туди. Тож ми хотіли зробити це місце ще кращим, щоб там можна було гарно проводити час. А 6 червня цього року ми дізналися, що земельну ділянку було продано під забудову АЗС. До того часу це були землі житлової забудови, при чому, вони належали до земель високої забудови, тобто 9 поверхів і вище. АЗС: і великі, і маленькі, і середні, і з підземними сховищами аж ніяк не входять до цього переліку. Крім того, будівництво АЗС у таких районах категорично заборонено!

  Якби там будувалося щось інше (наприклад, магазин, навчальний заклад, дитячий садочок), чи облаштовувалося якесь місце для відпочинку, то ніхто із мешканців мікрорайону не був би проти. Але ж там планується будівництво АЗС. Це може спровокувати рак, педикульоз, псоріаз та багато інших небезпечних хвороб у людей. Мікрорайон заселений багатьма сім’ями, діточок маленьких дуже багато. Проспект Незалежності загазований, тому що — одна із центральних трас міста Житомира. Якщо там ще й збудують АЗС, то це буде велика біда, тим більше всупереч чинного законодавства! Хочу вас запевнити, що цього робити ніхто не дасть! Потрібно виходити із меж закону і будувати те, що можна!», — наголошує Микола Шахрай, представник ініціативної групи.


Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework