Житомирська область: рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпеки під час профілактичних рейдів

  Щоб застерегти громадян від необдуманих вчинків, які можуть обернутися трагедією, рятувальники Управління ДСНС в області продовжують проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності суворого дотримання правил пожежної безпеки у повсякденному житті.

  30 серпня фахівці ДСНС спільно з представниками Товариства Червоного Хреста України провели пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору Шоломківської сільської ради Овруцького району, Тупальської сільської ради Новоград-Волинського району та Бехівської сільської ради Коростенського району. Під час заходу рятувальники розповідали селянам статистику основних надзвичайних подій, що виникали упродовж року, причини їх виникнення та наслідки. Особлива увага приділялася одиноким літнім людям, неблагонадійним, багатодітним та малозабезпеченим сім’ям. Під час проведення профілактичних бесід до населення доводились правила використання відкритого вогню, систем пічного опалення, газового обладнання та електроприладів тощо. Також господарям будинків вручались тематичні пам’ятки та листівки попереджувального змісту.

  Під час обстежень помешкань також були виявлені ряд суттєвих порушень, які можуть призвести до пожеж, травмування та загибелі людей. Власникам житлових будинків із найгіршим станом пожежної безпеки було вказано на термін усунення порушень та заплановано повторні обстеження їхніх осель.

 «На сьогоднішній день проведення профілактичної та масово-роз’яснювальної роботи стосовно недопущення пожеж в оселях громадян є одним із пріоритетних напрямків Служби порятунку «101». Частіше всього випадки пожеж траплялися з людьми, які не в змозі підтримувати належним чином пожежну безпеку своїх помешкань, це так звана «група ризику». Тому профілактична робота з такими людьми в області проводитиметься й надалі, адже людське життя – це є найвища цінність», – зазначає начальник Управління ДСНС Житомирщини Ігор Нікітчук.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework