Безкомпромісна боротьба підрозділів ППО ВДВ за звання кращого

  На Житомирщині відбувся конкурс на кращий підрозділ протиповітряної оборони серед військових частин Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

   У масштабному конкурсі, який проходив на загальновійськовому полігоні ВДВ, взяли участь обслуги зенітних установок ЗУ-23-2 та зенітні ракетні взводи ЗРК «Стріла-10М» з усіх частин ВДВ ЗС України.

  Як розповів начальник відділу протиповітряної оборони командування ВДВ ЗС України полковник Володимир Сердюк, під час виконання різнопланових завдань, передбачених умовами конкурсу, активно використовувався бойовий досвід, набутий під час проведення антитерористичної операції.

ВДВ

  – Перш за все зенітники повинні діяти чітко, злагоджено та професійно, відразу визначати пріоритетні цілі, вміти володіти не лише своїм озброєнням, а і штатною стрілецькою зброєю та мати добру фізичну підготовленість, – відзначив полковник Володимир Сердюк.

  Протягом кількох днів, зенітники виборювали звання кращого у військово-професійній та військово-спортивній номінаціях. Зокрема із технічної, спеціальної підготовки, водінні машин тощо.

  Одним із найбільш складних завдань конкурсу було прикриття підрозділів своїх частин від ударів повітряного противника в ході здійснення маршу, а також веденні оборонного та наступального бою. При цьому, необхідно було зайняти вогневу позицію, за визначений час привести озброєння із похідного положення у бойове та знищити повітряні цілі. Якщо повітряних об’єктів було декілька, то необхідно було їх хоча б обстріляти. Тобто не витрачати весь боєкомплект на одну повітряну ціль, а зірвати наліт умовного противника.

  Також під час виконання даних завдань, розрахунки зенітних установок ЗУ-23-2 відпрацьовували вогневі завдання зі знищення наземних цілей – легко броньованої техніки умовного противника.

ВДВ

  Досить таки нелегкими були завдання у військово-спортивній номінації, де оцінювала фізична витривалість та уміння володіти стрілецькою зброєю після подолання багатокілометрової дистанції по пересічній місцевості.

  За підсумками змагань, призові місця розподілилися наступним чином. Зокрема, серед зенітно-артилерійських обслуги ЗУ-23-2 перше місце посіли зенітники окремої повітрянодесантної бригади з Дніпропетровщини. Друге місце за Львівськими десантниками з окремої десантно-штурмової бригади, а трете місце – за окремою аеромобільної бригадою ВДВ з Донеччини.

ВДВ

  А в конкурсі серед зенітних ракетних взводів ЗРК «Стріла-10М», перше місце здобули Миколаївські десантники. Другу сходинку зайняли Львівські десантники. Почесне третє місце за вартовими неба з Житомирської окремої десантно-штурмової бригади ВДВ.

ВДВ

  Учасники змагань отримали грамоти та цінні подарунки від командувача ВДВ ЗС України генерал-лейтенанта Михайла Забродського.

  До речі, переможці даних змагань будуть представляти Високомобільні десантні війська на конкурсі серед підрозділів ППО Збройних Сил України, які відбудуться у вересні поточного року на Рівненщині.

 

Прес-служба командування ВДВ ЗС України

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework