Євгеній Демчик про підняття вартості проїзду в електротранспорті: «Сергіє Івановичу, вітаю вас, ви все ж пропихнули цей проект рішення!»

  Історія повторюється: знову виконавчий комітет Житомирської міської ради приймає рішення не з першого разу, а під час повторного розгляду питання порядку денного і на іншому засіданні. 
Так було з продажем алкоголю на День міста, з підвищенням вартості проїзду до 5 гривень в такому виді громадського транспорту як маршрутні таксі. Цього разу тариф підняли для житомиського пасажирського електротранспорту загального користування  – трамваїв та тролейбусів.

  «Управлінням транспорту і зв'язку міської ради підготувало відповідний проект рішення. Пройдено всі процедури, проведено громадські обговорення з приводу підняття вартості проїзду. Департаментом економіки міської ради перевірено усі розрахунки, які ми подавали. Плановий тариф, за підрахунками, становить 4 гривні 5 копійок. Сьогодні пропонується встановити вартість проїзду в міському пасажирському електротранспорті - 3 гривні. Пропоную затвердити цей тариф», – зазначив заступник начальника управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради Валентин Васянович. 

  Як тільки присутні розпочали розгляд цього питання, слово взяв помічник голови фракції ВО «Батьківщина» в міській раді Євгеній Демчик: 

  «Сергіє Івановичу, за два тижні до цього виконкому ми так і не побачили концепції розвитку ТТУ ані від управління транспорту, ані від провільних заступників. Не можна підвищувати тарифи, допоки ми не побачимо концепцію розвитку ТТУ». 

  Натомість заступник міського голови акцентував: «За останні три роки кількість рухомого складу ТТУ нарощена, обсяг відпрацьованого часу, пробігу тролейбусів залишається на тих самих показниках. Але разом з тим, штат працівників зменшується. Якщо порівняємо 2015-ий рік, коли середньооблікова кількість водіїв була 178, то чомусь задіяно з них було лише 102. На сьогоднішній день, коли у нас 187 водів, то 130 з них задіяно. Якщо шукати "мертві душі", то їх потрібно шукати у 2015 році. Та й 92 тролейбуса на лінії, як це є сьогодні, – такого раніше ще ніколи не було».

  Сам міський голова Сергій Сухомлин в черговий раз констатував, що підняття тарифу не є популярним рішенням. Але, разом з тим, якщо вартість проїзду в трамваях та тролейбусах буде 3 гривні, то не варто забувати про проїзні квитки, користування якими дозволить економити на поїздках. І вартість проїзду тоді становитиме десь 2,5 гривні, якщо обрахувати. Тож підняття тарифу не настільки вже й буде відчутним для пасажирів, які користуватимуться проїзними квитками. 

  Після обговорень члени виконкому перейшли до голосування. За проголосували 15 присутніх членів виконкому, один  – проти, і три утримались. Отож, рішення прийняте і здорожчання проїзду таки відбудеться.

  Одразу після голосування Євгеній Демчик вийшов із кабінету, де відбувалося засідання, сказавши: «Сергіє Івановичу, вітаю вас, ви все ж пропихнули цей проект рішення!».

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework