Новенький пам'ятник Героям Небесної Сотні покрився іржею не простоявши й місяць

  Чому ж насправді з'являється іржа на пам'ятнику Героям Небесної Сотні?

  Житомиряни не перестають обговорювати пам'ятник Героям Небесної Сотні. І думки, чесно кажучи, дуже різні: комусь до вподоби концепція пам'ятника, а хтось категорично виступає проти неї. Але ж ми розуміємо, що це справа смаку, а у кожного він свій. Нагадаємо, що відкрили довгоочікуваний пам'ятник увечері 23 серпня, у День Державного Прапора та напередодні Дня Незалежності.

  Останнім часом у місцевих ЗМІ з'являється інформація про те, що на пам'ятнику Героїв Небесної Сотні вже є іржа, хоча минуло лише два тижні з моменту його офіційного відкриття. Так у чому ж справа? Невже для триптиха пам'ятника використали настільки неякісний метал, що він так швидко почав піддаватися корозії?

Небесна сотня

  Насправді ж це не так, адже триптих біля пам'ятника виготовлений із металу, який називають «вічним» – кортенової сталі. Зазначимо, що з неї часто виготовляють скульптури, використовуючи як декоративний матеріал. А «вічним» цей метал називають через те, що окисна плівка кортенової сталі не розмивається водою, тож метал, один раз покрившись іржею, назавжди зберігає свій благородно-коричневий колір. Така ось цікава особливість цього металу.Небесна сотня Житомир

  Це підтверджує й директор Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Житомирської ОДА Роман Щебетов. Ще до офіційного відкриття пам'ятника Героям Небесної Сотні він повідомив: «Не потрібно сьогодні лякатися того, що на триптиху де-не-де проступає іржа. Це особливість металу, з якого він зроблений – кортенова сталь. З часом листи мають повністю стати іржавими і отримати бронзове забарвлення. Це концепція авторів проекту, адже триптих має грати на контрасті зі світлом, прозорою постаттю людини, яка стоїть перед ним і символізує відродження. Крім того, такий метал сьогодні є трендовим у всьому світі».

Небесна сотня

  Отож, все стає зрозуміло: іржа на триптиху пам'ятника не є чимось страшним. Це просто особливість такого металу як кортенова сталь.

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 08/09/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework