Через непорозуміння співвласників, у Бердичеві вже 25 років не можуть добудувати критий ринок

  Бердичівський кооперативний ринок — найбільший роботодавець міста, влітку тут знаходять роботу декілька тисяч осіб. Однак вмістити всіх бажаючих торгувати на півторагектарній площі кооператори не в змозі, тому що вона замала і впорядкованих торговельних місць на всіх не вистачає.

 

  Радикально цю проблему могло вирішити спорудження нового двоповерхового приміщення критого ринку площею в 6 тисяч квадратних метрів, але розпочатий 25 років тому проект довелося «заморозити» через непорозуміння співвласників, - пише "Житомирщина".

  Взагалі-то будівництво критого ринку бердичівські кооператори розпочали спільно з Бердичівською міською радою ще у 1992 році. Його, так би мовити, «активна фаза» тривала всього 4 роки, в 1997-му спорудження призупинилося. Міська рада заявила про дефіцит коштів і свою недобудовану частку невдовзі продала одній із комерційних фірм. Хоча до цього були експертизи, корпоративні спори і судові рішення, які тривали не один рік. Як результат, сьогодні на Бердичівському кооперативному ринку осиротіло чорніє занедбаний довгобуд, який «з’їв» дефіцитну площу і псує весь міський пейзаж. А от інша територія ринку перенасичена і торгуючими, і відвідувачами.

  Керівництво кооперативного ринку стверджує, що, незважаючи на тісноту, ринкове господарство поступово осучаснюється і модернізується. Зараз тут працюють декілька спеціалізованих павільйонів: м’ясний, молочний, рибний і 26 окремих торгових блоків, які займають 3,5 тисячі квадратних метрів. Офіційно тут щодня здійснюють свою діяльність близько 1,5 тисячі підприємців, проте у вихідні дні їх кількість може зростати до 2­3 тисяч.

  — Незавершене будівництво критого ринку, це, насамперед, «заморожені» мільйонні кошти, — розповідає директор підприємства облспоживспілки «Бердичівський міський кооперативний ринок» Микола Васильович Адамчук. — Ми могли б їх свого часу перенаправити на будівництво інших критих приміщень і сучасних торгових рядів. Проте через ненадійність партнера понесли значні фінансові втрати. І тепер змушені шукати додаткові капіталовкладення для оновлення торгових площ, — пояснює Микола Васильович.

  Щороку на модернізацію це кооперативне підприємство витрачає близько 1,5 мільйона гривень. Зокрема, за останні 3 роки тут збудували 5 власних котелень, які обіг­рівають великі павільйони і магазини. Заплановано також будівництво окремих торгових кіосків площею до 10 квадратних метрів з освітленням і сучасним дизайном. Вони мають замінити старі дерев’яні «конурки» і застарілі торгові ряди. Загалом ця реконструкція має завершитися до 2020 року.

  На сьогоднішній день Бердичівський кооперативний ринок, як кажуть, «укомплектований» всіма необхідними комунальними і побутовими послугами та службами: тут працюють кафе, магазини, перукарня, є вода і електрика. Окремо діє спеціалізована ветеринарно­санітарна лабораторія, де проводяться необхідні аналізи та експертизи, здійснюється контроль за якістю і безпекою харчових продуктів.
Чого не скажеш про інші ринки, що напівхаотично розкидані по всьому Бердичеву.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework