Правоохоронці розкрили резонансну справу: вбивство жінки, яку браконьєри прийняли за кабана

  11 вересня в приміщенні Головного управління Нацполіції в області відбувся брифінг начальника ГУНП в Житомирській області В’ячеслава Печененка. Темою заходу стало розкриття тяжких злочинів на території області, а також проведення на території Житомирщини спеціальних оперативно-профілактичних заходів «Зброя і вибухівка».

 Серед розкритих тяжких злочинів, про які розповів В’ячеслав Печененко, була й резонансна справа: загадкове вбивство жінки у картопляному полі наприкінці серпня. Трагедія сталася вночі: у неї із вогнепальної зброї (мисливського карабіна) поцілив браконьєр, який переплутав жінку з кабаном. Один фатальний постріл у голову — жінка загинула одразу на місці події.

 «Я хочу розпочати нашу зустріч саме з розкриття цього резонансного злочину. Один із основних висновків, до яких ми дійшли, що ця трагедія трапилася через те, що постріл було зроблено браконьєрами. Єдиний свідок — чоловік вбитої жінки. Він сказав, що почув постріл після того, як автомобіль браконьєрів зупинився. Люди, які були в машині, вийшли зі свого транспортного засобу і підбігли до чоловіка та дружини. Підійшовши, вони переконалися, що то була не тварина, як думали чоловіки, а двоє людей, які ховалися на картопляному полі. Тоді, зрозумівши, що на коїли, браконьєри одразу втекли з місця злочину. Зазначу, що стріляв один із трьох чоловіків. 

  Нашими оперативними працівниками була пророблена дуже велика робота. Адже розкрили злочин, де спершу було відомо лише те, що автомобіль людей, які втекли з місця злочину, був легковий, на кшталт пікапа. Більше не було жодної інформації. Далі, вивчаючи дані із камер відеоспостереження, вирахували марку авто. І вже за маркою ми шукали власників цього транспортного засобу. Ми моніторили увесь рух автомобілів з району (в сторону Києва іу зворотному напрямку), які їхали трасою Київ‒Чоп. Ми вирахували подібні авто і почали сканувати за номерами транспортних засобів власників авто із Київської та Житомирської областей. Далі накладали інформацію, хто з них мав зброю. Крок за кроком ми дійшли до винуватця цієї події — вирахували, хто ж насправді зробив постріл. Ця інформація підтвердилася, коли усі учасники трагічної події, і сам винуватець злочину, дали свої покази», — зауважив начальник ГУНП в Житомирській області.

  У ході розслідування також стало відомо, що троє чоловіків — це кияни, які тієї ночі приїхали на територію Житомирської області, аби полювати. За допомогою тепловізора вони шукали дичину і їх пристрій показав, що неподалік є предмети, схожі на тварин. А чоловік з дружиною на тепловізорі мали вигляд дичини та ще й звелися навкарачки, що ще більше наштовхувало на думку, що то тварина. 

  «Нині особа, яка скоїла постріл, вже затримана правоохоронцями. Чоловіка затримали перед вихідними, минулого тижня у Києві. Його вік — 29 років. Він зізнався у злочині. Зброя була зареєстрована. Більше того, це була зброя власника авто, але стріляв не він, а цей 29-річний чоловік. Відбулася перекваліфікація справи: спочатку було умисне вбивство, а нині — вбивство з необережності. Звісно ж, людина буде нести відповідальність відповідно до Кримінального кодексу України. З приводу покарання, яке загрожує затриманому, то це вже суд прийматиме рішення. Може бути позбавлення волі, або обмеження волі (за статтею 119 ККУ). А з приводу браконьєрства скажу наступне: складно довести, що ці чоловіки є браконьєрами, тут дуже тонка межа. Ми ж маємо лише факти, а за фактами — це вбивство з необережності», — повідомив В’ячеслав Печененко. Тож, як бачимо, за браконьєрство чоловікам нічого «не світить».

  Також начальник ГУНП в Житомирській області розповів, що упродовж останнього тижня на території Житомирщини було скоєно ще ряд тяжких злочинів. Вони, як це частенько буває, пов’язані з розпиттям спиртних напоїв.

  «У першому випадку жінка, після розпиття спиртних напоїв, вбила палицею свого співмешканця. Від отриманих травм чоловік помер на місці. Сталося це в Андрушівському районі.

  Наступний злочин стався у Баранівському районі. Суперечка на ґрунті ревнощів призвела до смерті людини. В обох випадках особи, що скоїли злочин, встановлені і затримані. Їм повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

  Також серед тяжких злочинів, які вдалося розкрити, є розбійний напад у Любарському районі: двоє місцевих хлопців прийшли в хату до 78-річної бабусі та силою відібрали у неї кошти, близько 3000 гривень. Вони також вже затримані і їм теж повідомлено про підозру у скоєнні розбійного нападу», — зазначив В’ячеслав Печененко.

  Окрім того, він нагадав, що вже другий тиждень на території усієї України, і Житомирської області зокрема, триває спеціальна профілактична операція «Зброя і вибухівка». Вже є результати. «Ми вилучаємо зброю і вибухівку, яка незаконно зберігається у громадян нашої області. Окрім цього, вилучаємо зареєстровану зброю, термін зберігання і носіння якої вже збіг, або ж яка зберігається з порушеннями. На цей час ми вже вилучили 3 одиниці вогнепальної зброї, набої, 2 гранати та 3 боєприпаси вибухової дії. А у власників, в яких виявили порушення, вже вилучено 19 одиниць зброї», — повідомив очільник ГУНП в Житомирській області.

Читайте також: Переплутали: на Житомирщині мисливці прийняли жінку за кабана

Катерина Дейнека

Новини Житомира

     

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework