На Житомирщині судитимуть колишнього працівника установи виконання покарань, який після звільнення не подав декларації

  Коростишівською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом умисного неподання декларації інспектором установи виконання покарань, за ст. 366-1 КК України.

 

  Під час опрацювання прокуратурою відомостей Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції та інших публічно доступних джерелах, встановлено порушення вимог антикорупційного законодавства щодо фінансового контролю.

  Зокрема, житель Черняхівського району, який працював на посаді інспектора Житомирської установи виконання покарань №8, порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції», не подавши після звільнення електронної декларації за 2016 рік особи, уповноваженої на виконання функцій держави.

  Відомості про порушення Коростишівською місцевою прокуратурою було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України.

  Досудове розслідування проводив місцевий відділ Нацполіції.

  Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Черняхівського районного суду для розгляду по суті.

  Публічне обвинувачення забезпечуватиме Коростишівська місцева прокуратура.

  Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання - штраф від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework