Сім’я десантників: "Ніколи не думав, що так важко очікувати та переживати за дружину"

  Старші лейтенанти Олег та Ольга Фантичі – подружжя, що проходить службу у Високомобільних десантних військах.

  Саме у Житомирі цих молодих та гарних людей звела та поєднала доля. Олег народився та жив в Ужгороді, Ольга в Житомирі. Коли прийшов час вибирати майбутню професію, Олег не вагаючись вибрав військовий інститут імені С.П.Корольова, Ольга виховувалась у сім’ї військового, змінила з батьками не один гарнізон, тож з дитинства мріяла служити в армії, і тому вступила у військовий інститут, де навчалась як студент і проходила підготовку на військовій кафедрі. Саме в інституті вони і познайомились, покохали одне одного, і в рік випуску, у лютому 2014 року молодята створили сім’ю. 

  Після випуску Олега призначають на посаду командира зенітно-артилерійського взводу першого батальйону 95 тоді ще аеромобільної бригади. Становлення молодого офіцера розпочалось з початком ведення бойових дій на Сході нашої держави. І саме на День Незалежності України, три роки тому, 24 серпня 2014 року Олег прибув у зону АТО. Підрозділ, який очолив вчорашній курсант складався повністю з мобілізованих бійців, старших за віком за свого командира. Було нелегко, адже у військовому інституті офіцер навчався за іншим напрямком, але наполегливість та бажання молодого командира поступово приносило позитивний результат та й серед підлеглих було чимало досвідчених та вмотивованих бійців у яких навчався офіцер. Разом зі своїм підрозділом він приймав активну участь у всіх бойових операціях батальйону та бригади. 

  Зенітники Олега Фантича надавали вогневу підтримку десантникам, що штурмували та відбили добре укріплену шахту “Бутівка”, боронили позицію “Зеніт” на околиці Авдіївки та вели запеклі бої поруч селища Спартак неподалік Донецького аеропорту, перебуваючи весь час під обстрілом ворожої артилерії.

… “Командир, спостерігаю рух трьох УРАЛів в нашу сторону” – доповів боєць зі спостережного пункту. Взводний прилинув до бінокля, все нормально, ворог не сподівався, що їх так далеко виявить український захисник. Далі все вирішували миті і вольове командирське рішення. Розташований поруч розрахунок ПТУРів отримав команду на знищення цілей, чітко та злагоджено вдарили зі своїх стволів його зенітники, і всі три автомобіля були знищені, ворожа піхота розсіяна. На війні молоді люди швидко дорослішають, командири набувають неоціненого бойового досвіду та уміння керувати підрозділом та приймати миттєве рішення з метою виконання завдання та збереження життя підлеглих.

  В один із січневих днів 2015 року Олег отримав завдання у складі розрахунку зенітки ЗУ-23-2 вибути на позицію та виконувати завдання з прикриття десантного підрозділу, що здійснював штурмові дії ворожих позицій. Рухаючись в нічний час бійці потрапили під обстріл ”Градів”. Ворожий вогонь вівся саме по тому району, де мав розгорнутись розрахунок. Офіцер, миттєво зорієнтувавшись, наказав залишити автомобіль та перечекати обстріл в укритті. В цей час Олег почув характерний віддалений звук схожого до танку, і вирішив відвести підлеглих подалі від пошкодженого автомобіля. Відчуття небезпеки не підвело молодого офіцера і на цей раз, з другого пострілу автомобіль разом з зеніткою був знищений ворожим вогнем. Але основне, що були врятовані бійці.

  “Найвища моя нагорода – це збережені життя підлеглих, всі вони повернулись додому живими і здоровими”- говорить Олег.

  Тим часом Ольга, що поставила за мету службу в Збройних Силах України потрапляє до однієї з мотопіхотних бригад, і у її складі, пройшовши відповідну підготовку на полігонах, відбуває в район проведення антитерористичної операції. І саме туди, де зі своїм підрозділом на початку 2015 року воював її коханий чоловік, в Авдіївку. І настала тепер черга вже Олега хвилюватись за Ольгу. “Ніколи не думав, що так важко очікувати та переживати за дружину” - схвильовано ділиться враженнями офіцер. 

  Згодом Ольгу переводять до місця служби чоловіка, і наразі вона уже офіцер одного з управлінь Командування Високомобільних десантних військ, має за плечима стрибки з парашутом. Молоді люди досить часто перебувають на полігонах, де підвищують свою професійний вишкіл, і не дивлячись на труднощі служби пишаються тим, що вони є захисниками Вітчизни.

  В квітні 2016 року враховуючи набутий бойовий досвід офіцера та успішні дії його підрозділу командування призначає Олега на посаду командира батареї. І вже на новій посаді Олег Фантич успішно виконував бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції.

Сергій Жмурко, "Народна Армія"

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 13/09/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework