Обласна комісія визнала трьох жителів області бійцями-добровольцями АТО

  В обласній раді за участі першого заступника та заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка і Максима Вілівчука відбулося перше засідання обласної комісії з визнання бійців-добровольців АТО.

  Розпочинаючи засідання, Сергій Крамаренко зазначив, що «добровольчі батальйони - одними із перших мобілізувалися і стали на оборону східних кордонів нашої держави, тому сьогодні ми маємо офіційно визнати їхні бойові заслуги, їхній внесок у захист незалежності і територіальної цілісності України», повідомляє прес-служба обласної ради. 

  На розгляд комісії надішли відповідні документи від трьох жителів Житомирщини про визнання їх бійцями-добровольцями антитерористичної операції, які у 2014-2015 роках у складі добровольчого батальону «Айдар» воювали на сході країни.

  Згідно з Порядком, бійцем-добровольцем АТО може бути визнано особу, яка перебувала у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, але у подальшому не ввійшла до складу відповідних військових формувань та правоохоронних органів, яка брала участь у бойових діях і яка надала відповідні документи, що підтверджують цей факт.

  За результатами опрацювання документів, комісія визнала усіх трьох жителів області бійцями-добровольцями АТО, які на рівні області матимуть статус учасника антитерористичної операції.

  Насамкінець засідання робочої групи перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко запропонував звернутися до голів обласної ради та облдержадміністрації  з пропозицією підготувати на чергову сесію обласної ради проект рішення про внесення змін до відповідних регіональних програм щодо соціального захисту бійців-добровольців АТО.

  Нагадаємо, що на попередній сесії обласної ради 27 липня депутати проголосували за комісію, яка прийматиме рішення про визнання бійців-добровольців АТО.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework