Олександр Папірний: «Ми закликаємо житомирян не використовувати сьогодні авто, а скористатися екологічним транспортом!»

  Зранку, 22 вересня, на вулиці Михайлівській у Житомирі відбулася акція «Велосипедом на роботу».

   «Сьогодні Всесвітній день без авто і Європейський тиждень мобільності. Відбуваються різноманітні активності, у тому числі ми закликаємо житомирян не використовувати сьогодні авто, а використати екологічний транспорт — велосипед, або ж скористатися громадським транспортом. Один чоловік сьогодні взагалі приїхав на самокаті. Це теж як варіант. Або ж можна взагалі ходити пішки. Таким чином, ми можемо підтримати цю акцію, зробити свій власний внесок у збереження довкілля, не забруднювати навколишнє середовище. Адже, як бачимо, на превеликий жаль, зміни клімату вже дуже явні. І вони відбуваються не в кращий бік.

велодень

  Кожен бачить і в новинах, і в ЗМІ, що відбувається сьогодні з навколишнім середовищем: невідворотні кліматичні зміни. Вчора Житомирщину теж не оминули град і гроза. У соціальних мережах багато хто поширював фотографії з цими природними явищами (у різних куточках Житомирщини). Кожен має зрозуміти й усвідомити, що клімат змінюється. Якщо подивитися тенденцію навіть останніх 10 років, то ми вже бачимо, що клімат стає іншим. І важко уявити собі навіть, що ж буде ще через 10 років. Якщо ми не змінимо ставлення до навколишнього середовища, то наслідки будуть катастрофічними. Кожен має можливість робити свій внесок, аби не забруднювати навколишнє середовище. Якщо для мене велосипед — це вже спосіб життя, то я вже щодня роблю свій внесок і допомагаю робити чистішою нашу планету Земля. А так і є: я обираю велосипед, адже це безпечний і екологічний вид транспорту», — зазначає Олександр Папірний, уповноважений з питань велосипедного транспорту Житомирської міської ради.

велодень

  Та не лише акція «Велосипедом на роботу» відбулася сьогодні у межах Всесвітнього дня без автомобіля та Європейського тижня мобільності. Олександр Папірний розповів, що сьогодні плануються й інші активності. Зокрема, в Житомирі будуть поширювати інформаційні листівки із закликом поважати велосипедистів. Звернення, у першу чергу, стосуватиметься автомобілістів. У листівці також буде заклик дотримуватися безпечного інтервалу — 1,5 метри. «Випередження велосипедиста не здається небезпечним, як, наприклад, випередження великої фури. Проте, якщо ви злегка зачепите дзеркалом велосипед, у вас залишиться невеличка подряпина (якщо ви взагалі помітили, що щось зачепили). А ось велосипедист втратить рівновагу і, як наслідок, отримає численні травми (це не враховуючи пошкодження велосипеду)», — йдеться  у листівці.

  «А закінчити сьогоднішній день ми плануємо екскурсією по житомирським муралам. До нас має приєднатися і автор муралів. Він трішки розповість про створення свого витвору, про ідею, яку він вкладав в той чи інший мурал. Анонсую: на 14:00 ми поширюємо листівочки, біля Житомирської міської ради, на Михайлівській. А вже о 17:00 відбудеться збір на велоекскурсію по житомирським муралам (теж тут, на Михайлівській, де й відбувається акція “Велосипедом на роботу”)», — анонсував уповноважений з питань велосипедного транспорту Житомирської міської ради.

  Повертаючись до акції «Велосипедом на роботу», зауважимо, що цього разу до неї долучилися значно менше людей, аніж це було тоді, коли захід організували вперше у Житомирі. «Ми не робили в сьогоднішній акції якийсь акцент на масовість і не ставили за мету зібрати аж багато людей. Думаю, десь 15‒20 людей точно долучилися до нашої акції сьогодні. При тому, що комусь на 8:00 годину на роботу,  а комусь на 8:30, на 9:00. Хто під’їжджає, а хтось приїхав, побув на акції і продовжив свій шлях на роботу. Тож люди потрохи долучаються. Головне — нам вдалося створити гарну атмосферу на заході, організувати спілкування у теплому, приємному, дружному колі», — пояснює уповноважений з питань велосипедного транспорту Житомирської міської ради.

велодень

  Нагадаємо, що вперше акція «Велосипедом на роботу» відбулася в Житомирі 25 квітня. Як запевнили організатори, вона буде регулярною.

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework